Microsoft İşten Çıkarmalara Devam Ediyor

microsofttt

Bildiğiniz gibi Microsoft, Nokia’yı satın aldıktan sonra kademeli olarak işgücünü azaltma kararı aldı. Başta Nokia departmanları olmak üzere şirketin birçok departmanından işçi çıkarıldı. Bir süredir bu yönde bir adım atmayan şirket yeniden işten çıkarma haberleriyle gündemde. Amerikalı teknoloji devinin bu hafta yüzlerce çalışanını işten çıkardığı ortaya çıktı.

Microsoft bu kez birçok farklı departmandan işçi çıkardı

Nokia’yı satın almasından yana binlerce çalışanının işine son veren Amerikalı teknoloji devi, bu kez binlerce değil belki ama yüzlerce kişiyi işten çıkardı. Petri’nin haberine göre bu kez dünya genelinde birçok farklı departmanda çalışanların işine son verildi. Bu işten çıkarmalardan en çok Windows ve Cihazlar grubunun etkilendiği söyleniyor. Ancak Bing gibi departmanlarda bu işten çıkarmalardan nasibini aldı.

Son yıllarda kurumsal yapısını yeniden şekillendiren Microsoft, bu ufak çaplı işten çıkarmalar ile artık son rütuşları yapıyor. Şirketteki işten çıkarmaların bundan sonra daha az yaşanacağı tahmin ediliyor.

Bildiğiniz gibi Microsoft, Nokia'yı satın aldıktan sonra kademeli olarak işgücünü azaltma kararı aldı. Başta Nokia departmanları olmak üzere şirketin birçok departmanından işçi çıkarıldı.

İşten Çıkarmalara Devam Ediyor