iPhone SE 4 İçin Gerekli Onayı Aldı

iphone se 4 1

iPhone SE 4 hakkında yeni bir dedikodu var. Aslında bu dedikodu tedarik zinciriyle ilgili daha önce söylenen bir iddiayı da yeniden doğrulamış oluyor. Neler olduğuna birlikte bakalım.

Eski tarihli raporlarda iPhone SE 4‘ün OLED ekranını Çinli BOE ve LG Display’in üreteceği ileri sürüldü. Bu rivayet farklı yerlerden gelen raporlarla da desteklendi. Yeni bir söylentiye göre BOE’nin OLED panelleri Apple’dan gerekli olan onayı almış. Yani paneller testleri geçmiş ve iPhone SE 4 için hazır durumdaymış. Kaynak deneme üretiminin olacağını da vurguluyor. Geçmiş dönemde BOE’nin uzun zamandır düşük maliyetli OLED üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Yeni iPhone SE’de kullanılacak olan OLED panellerin düşük maliyetli panel olup olmadığı belli değil. Son dedikoduların kaynağı ise oldukça tanıdık bir yer olan Weibo.

Bloomberg’in haberine göre yeni iPhone SE, 2025 başlarında piyasaya sürülecek. Normalde telefonun 2025 baharında tanıtılacağı ve satışa çıkacağı söyleniyordu. Telefonun fiyatı 500 doların altında olacak.

iphone se 4

İddia edilenlere göre iPhone SE 4’ün özellikleri de şu şekilde:

-iPhone 14’e benzer tasarım
-6.1 inç’lik OLED ekran
-A18 yongaseti
-Face ID
-USB-C portu
-Eylem düğmesi
-Apple tasarımı 5G modem çipi
-48 MP’lik tek ana kamera
-8 GB RAM
-Apple Intelligence desteği

Yongaseti, Apple Intelligence ve RAM konusunda farklı dedikodular vardı. Ama yakın tarihli raporlar 4. nesil iPhone SE’nin standart A18 çipi ve 8 GB RAM kapasitesiyle yapay zeka özelliklerinden yararlanacağını ifade ediyor.

Microsoft, Activision Blizzard’dan Yüzlerce Kişiyi İşten Çıkarıyor