Titanfall’un Yapımcısı Respawn İşten Çıkarmalarla Sarsıldı

titanfall

Apex Legends, Star Wars Jedi ve Titanfall’dan tanıdığımız Respawn Entertainment’tan kötü haberler geldi.

EA kısa süre önce iş gücünün %5’ini işten çıkaracağını açıklamıştı. Bu durum Respawn Entertainment’ı etkiledi. Kaç kişinin işten çıkarıldığı belli değil, ancak sosyal medyada yapılan yorumlar birçok çalışanla yolların ayrıldığını gösteriyor. Stüdyoda bölüm tasarımcısı olan Aaron Stump Twitter’da yaptığı açıklamada, “Apex ekibi bugün işten çıkarmalarla karşı karşıya kaldı. 3 yıldır birlikte çalıştığım insanların çıkarıldığını görmek oldukça berbat” dedi. Respawn’dan başka bir isim Tyler Owens da son işten çıkarmaların üzücü olduğunu belirtti. Respawn bir süredir FPS türünde Mandalorian oyunu geliştiriyordu. Ancak bu proje de EA’ın yeniden yapılanmasının bir parçası olarak iptal edildi.

Respawn

Teknoloji ve oyun sektöründe geçtiğimiz sene işten çıkarmalar yaşandı. 2024’te bu durumun azalması bekleniyordu, fakat beklentilerin tam tersi yaşanıyor. Microsoft kısa süre önce Xbox ve Activision Blizzard’dan 1900 kişiyi işten çıkarma kararı aldı. The Information’ın haberine göre Google yapay zekayı iş süreçlerine entegre ederek yeniden yapılanma gerçekleştirecek. Bu durum potansiyel olarak 30 bin çalışanı da etkileyecek. Teknoloji devinin yapay zeka hamlesi için iş gücünde azaltma yapmayı düşündüğü belirtiliyor. Yeniden yapılanmanın en çok reklam satış departmanını etkilemesi bekleniyor.

Embracer Group da iki yıldır geliştirilmekte olan yeni Deus Ex oyununu iptal etti ve Eidos Montreal’den 97 kişiyi işten çıkardı. Yeni Deus Ex’in yılın sonlarına doğru prodüksiyon aşamasına girmesi bekleniyordu. Eidos Montreal son gelişmeyle birlikte başka bir projeye odaklanacağını bildirdi.

Apple Ekran Altı Face ID Teknolojisini Sürekli Erteledi