Samsung Galaxy M05 Resmi Olarak Tanıtıldı

Samsung Galaxy M05

Samsung, uzun süredir gündemde olan yeni bütçe dostu telefonu Samsung Galaxy M05’i bugün resmi olarak tanıttı.

Samsung daha çok amiral gemisi ya da orta segment akıllı telefonlarıyla gündeme geliyor olsa da aslında giriş seviyesinde de varlık gösteriyor. Özellikle Galaxy M ve Galaxy F serileriyle bütçe dostu bir telefon arayanlara Samsung markalı seçenekler sunan şirket, bu yıl bu iki seriyi de yeni modellerle ekledi. Ancak şirketin yakın zamanda hız kesmeye niyeti yok gibi görünüyor. Bu alanda yeni modeller ortaya koymaya devam eden şirket, bugün de yeni bütçe dostu telefonu Samsung Galaxy M05’i resmi olarak tanıttı.

Samsung Galaxy M05, adından da anlaşılacağı üzere 2022’de çıkan Galaxy M04’ün halefi. Öncülü gibi Galaxy M05 de Samsung telefonlar arasında en düşük özellikli ve tabii en düşük maliyetli modellerden biri olacak. Telefon, 95 dolara raflardaki yerini alacak.

Samsung Galaxy M05 2

Samsung Galaxy M05, Helio G85 yonga setinden güç alıyor. Samsung ilginç bir şekilde RAM ve dahili depolama alanı konusunda kullanıcılara farklı seçenekler sunmuyor. Telefonun tek bir versiyonu bulunuyor. O da 4 GB RAM ile 64 GB dahili depolama alanına sahip. Telefonda 5000 mAh’lık bir batarya bulunuyor ki bu segment için bu gayet iyi. Bu bataryanın şarj hızı ise 25W.

Samsung Galaxy M05, 6.7 inçlik IPS LCD bir ekrana sahip. HD+ çözünürlükteki ekranın yenilenme hızı 60 Hz. Ekranın üzerindeki selfie kamerası 8 megapiksel. Telefonun arka yüzünde ise çift arka kamera bulunuyor. Telefonun ana lensi 50 megapiksel. Ona 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.-

Samsung Galaxy M05 3

PlayStation 5 Pro Tanıtıldı; Fiyatı ve Çıkış Tarihi Açıklandı