Jack Dorsey’in Şirketi İşten Çıkarmalara Başladı

123 35

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in CEO’su olduğu Block Inc.’ten kötü haber geldi. Şirket yeniden yapılanma sürecine girdi ve 2024 boyunca personel sayısını büyük ölçüde azaltmayı planlıyor.

Blok zinciri ve ödeme firması olan Block Inc. tarafından yapılan açıklamada, şirketin daha önce duyurusunu yaptığı işten çıkarmaların bu hafta başladığı bildirildi. Firma çalışanlarının %10’u ile yollarını ayıracak. 2023’ün 3. çeyreğinde 13.000 olan personel sayısını 2024 sonuna kadar 12.000’lik ‘mutlak sınıra’ indirecek.

Jack Dorsey geçtiğimiz kasım ayında, “Şirketimizin büyümesi, işimizin ve gelirimizin büyümesini çok geride bıraktı” diyerek planlarını açıklamıştı. Block Inc. bu haftaki işten çıkarmaların kaç kişiyi kapsadığını teyit etmedi, ancak firma genel hedefin değişmediğini ve kademeli olarak sürecin uygulanacağını ifade etti. Sektörden kaynaklar Jack Dorsey’in daha fazla kişiyle yolları ayırabileceğini ve planların değişebileceğini ileri sürdü.

jack dorsey

Teknoloji ve oyun sektöründe geçtiğimiz sene işten çıkarmalar yaşandı. 2024’te bu durumun azalması bekleniyordu, fakat beklentilerin tam tersi yaşanıyor. Microsoft kısa süre önce Xbox ve Activision Blizzard’dan 1900 kişiyi işten çıkarma kararı aldı. The Information’ın haberine göre Google yapay zekayı iş süreçlerine entegre ederek yeniden yapılanma gerçekleştirecek. Bu durum potansiyel olarak 30 bin çalışanı da etkileyecek. Teknoloji devinin yapay zeka hamlesi için iş gücünde azaltma yapmayı düşündüğü belirtiliyor. Yeniden yapılanmanın en çok reklam satış departmanını etkilemesi bekleniyor.

Embracer Group da iki yıldır geliştirilmekte olan yeni Deus Ex oyununu iptal etti ve Eidos Montreal’den 97 kişiyi işten çıkardı. Yeni Deus Ex’in yılın sonlarına doğru prodüksiyon aşamasına girmesi bekleniyordu. Eidos Montreal son gelişmeyle birlikte başka bir projeye odaklanacağını bildirdi.

Honor Magic6 Serisinin Global Lansmanı İçin Tarih Verildi