Microsoft, Bing’in yeni GPT-4 modelinde çalıştığını doğruladı

Microsoft, Bing'in yeni GPT-4 modelinde çalıştığını doğruladı

Microsoft ve OpenAI, Ocak ayında yenilenen ortaklıklarını duyurdu. Şimdi teknoloji devi yeni bir duyuru yaptı. İşte detaylar.

Microsoft ve OpenAI ortaklığı neticesinde Bing arama yapay zeka ile geliştirilmiş arama yetenekleri sunuyor. Şu anda Bing araması en gelişmiş GPT-3.5 modeli tarafından değil, daha da güçlü halefi GPT-4 tarafından destekleniyor. Google Bard ile aynı işlevi gerçekleştiren uygulamanın çalışma şekli şöyle: Kullanıcıları kendi başlarına aradıkları bilgileri ve bağlamı bulabilecekleri diğer web sitelerine yönlendirmek yerine, üretici yapay zeka sistemleri (Bard ve Bing) sayfadan hiç ayrılmadan bu bilgileri otomatik olarak sunuyor. Bu da web’de arama yapmayı ya da yeni bir olayı araştırmayı çok daha kullanışlı hale getiriyor. Kullanıcılar, Bing Önizleme bekleme listesine kaydolarak GPT-4’ü deneyebilir.

Microsoft, Bing'in yeni GPT-4 modelinde çalıştığını doğruladı

ChatGPT hayatımıza girdiğinden beri çoğu şey değişti. Teknolojide çığır açan bir sistem sunan uygulama çok daha fazlasını sunarak beklentileri karşılayan bir sistem ile geliyor. Artık internette arama yapmak hatta öğrenciler için sadece ödevleri yapmak bile bambaşka bir deneyim haline geldi. Bu kapsamda teknoloji şirketleri de kendi ChatGPT sistemlerini platformlarına entegre etmeye başladılar. En son Discord bile kendi sistemini sundu. Microsoft ile ortaklık neticesinde gelişen Bing de yeni GPT-4 ile güçlendirilmiş arama motorunu kullanıma sunuyor. Yetkililer her ne kadar endişe etse de ChatGPT hayatımıza kalıcı olarak girdi desek yanlış olmaz.

Sony sonunda PS5’in DualSense oyun kolları için güncelleme getirecek