ChatGPT-5 insan benzeri yapay zekada kilometre taşı olabilir!

123 3

OpenAI, GPT-4’le gündemden düşmüyor. 14 Mart’ta yayınlanan GPT-4 büyük ses getirmişti. Şimdi sırada ise GPT-5 var. Fakat yeni sürümle ilgili öyle bir iddia ortaya atıldı ki, ortalık fena karıştı. GPT-5’in AGI seviyesine çıkabileceği düşünülüyor. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım…

Raporlananlara göre OpenAI, GPT-5‘in eğitimini 2023 sonuna kadar bitirmek istiyor. Fakat iddialar bu kadarla sınırlı değil. Geliştirici Siqi Chen, yazdığı tweet’te şirket içindeki bazı kişilerin GPT-5’in AGI seviyesine ulaşabileceğine inandığını ileri sürdü. AGI, Artificial General Intelligence anlamına geliyor. Türkçe olarak Yapay Genel Zeka diyebiliriz. AGI insan benzeri anlayışa sahip yapay zekanın gelişiminde önemli bir kilometre taşı olarak gösteriliyor. Chen, daha sonra başka bir tweet atarak, GPT-5 ve AGI’le ilgili iddiasının OpenAI içindeki herhangi bir şeyi temsil etmediğini söyledi. Sonuç olarak dedikoduların fitilini de ateşlemiş oldu. Zaten GPT-5’in AGI’ye ulaşıp ulaşmayacağı ayrıca bir tartışma konusu.

Microsoft, Bing arama motorunda GPT-4’ü kullanıyor. Hatta GPT-4 gelişmiş yetenekleriyle çeşitli uygulamalarda da kendine yer buldu. GPT-4’ün yaptığı karmaşık işleri göz önüne alınca GPT-5’in potansiyel yetenekleri oldukça heyecan verici görünüyor. GPT-5’ten önce ara sürüm çıkabilir. OpenAI’nin, GPT-4.5 sürümünü eylül veya ekim gibi yayınlaması bekleniyor.

gpt-5

ChatGPT artık eklenti destekliyor

OpenAI, ChatGPT’te de bir yeniliğe daha imza attı. Yapay zeka aracı artık eklentileri de destekliyor. Bu eklentiler sayesinde internetin dört bir yanından daha fazla veriye ulaşabiliyor. OpenAI, eklenti özelliğini az sayıda geliştiriciye ve Plus abonelerine açtı. Fakat şirket daha sonra kullanıcı sayısını biraz daha artıracak. Yapay zeka aracı OpenAI’nin kendi geliştirdiği Browsing eklentisi sayesinde Bing arama API’sini kullanarak internetten içerik çekiyor ve sorulara cevap veriyor. Verdiği yanıtta ziyaret ettiği ve bilgi aldığı web sitesini de gösteriyor. ChatGPT’nin bilgisi 2021 Eylül ayından önceki tarihler, olaylar ve kişilerle sınırlıydı.

Eklentiler için Expedia, FiscalNote, Instacart, Kayak, Klarna, Milo, OpenTable, Shopify, Slack, Speak, Wolfram, Zapier gibi isimler OpenAI ile iş birliği yaptı. Mesela OpenTable eklentisi restoranda rezervasyon yapmayı sağlarken, Instacart belirli mağazalardan sipariş verme imkanı sunuyor. Bunlar daha da genişletilebilir, Zapier Gmail veya Google’ın diğer uygulamaları arasında bağlantı kuruyor.

Capcom uyardı! Resident Evil 4 Remake’te kritik hata bulundu