ChatGPT-4 ücretsiz olarak nasıl kullanılır?

chatgpt-4

Geçtiğimiz Mart ayında çıkan yapay zeka aracı ChatGPT-4 oldukça yetenekli. Fakat GPT-4’ü kullanmak için ücret ödemek gerekli. Bu haberimizde ise GPT-4’ten ücretsiz olarak yararlanabileceğimiz platformlara yer verdik.

Şu anda herkes ChatGPT-3.5’i ücretsiz kullanabilir. Fakat 3.5, ChatGPT-4 ile karşılaştırıldığında oldukça geride kalıyor. GPT-4 muazzam özelliklere sahip. Bununla birlikte OpenAI, GPT-4’ü her geçen gün daha iyi hale getiriyor. Hatta son olarak eklentilerde de bir dizi değişiklikler yaptıklar ki, yapay zeka aracı eklentilerle muhteşem işlere imza atıyor. Her şeyin bedeli var, GPT-4 için Plus abonesi olmak ve aylık 20 dolar ödemek gerekiyor. Fakat çeşitli platformlar ve yollar aracılığıyla GPT-4’ten yararlanabilirsiniz. Sizler için bunların neler olduğunu listeledik.

1- Microsoft Bing

İlk sırada Microsoft Bing var. Yazılım devinin arama motoru GPT-4 destekli. Edge tarayıcısı kullanıyorsanız, Bing’e girip sohbet kısmından ChatGPT-4’e ulaşabilirsiniz. Eğer farklı tarayıcı kullanıyorsanız, Bing Chat eklentisi yüklemeniz lazım.

https://www.bing.com

2- Poe

Poe, ChatGPT-4 dahil olmak üzere çeşitli dil modelleriyle desteklenen, yapay zeka aracı platformu. Poe’ye üye olup, doğrulama işlemi yaptıktan sonra GPT-4’ü ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Bunun günde bir kereyle sınırlı olduğunu belirtelim.

https://www.poe.com

 

chatgpt-4

3- HuggingFace

Yuvraj Sharma isimli geliştirici HuggingFace’te kullanımı ücretsiz GPT-4 botu oluşturdu. API erişimi sağladığı için kullanıcıların OpenAI API anahtarlarını girmelerine gerek yok. Sadece siteye girip istediğinizi sormanız yeterli. Yoğunluk olabiliyor, bu yüzden bazen site geç açılabiliyor ve GPT-4’ün cevap vermesi birkaç saniye veya biraz daha uzun sürebiliyor.

https://huggingface.co/spaces/ysharma/ChatGPT4

4-Ora.sh

Ora.sh, kullanıcıların basit arayüzle chatbot uygulamaları oluşturmasını sağlayan bir platform. ChatGPT-4’e erişim ücretsiz. Fakat yüksek talep olduğu için kullanım günde 5 mesajla sınırlanmış durumda. Ora.sh’de hesap oluşturmanız gerekiyor.

https://ora.sh/openai/gpt4

ZTE’den katlanabilir ekranlı telefon geliyor