Sony sonunda PS5’in DualSense oyun kolları için güncelleme getirecek

adr

Sony PlayStation 5 ile piyasaya çıkan DualSense oyun kolları, oyun konsollarında şimdiye kadarki en iyi kontrol cihazlarından biri olarak görülse de bazı eksiklikler nedeniyle de eleştiriliyordu. Firma şimdi kullanıcıların uzun süredir beklediği güncellemeyi yayınlayacak.

DualSense oyun kollarının kablosuz yazılım güncelleme desteğinin olmaması uzun süredir kullanıcılar tarafından eleştiriliyordu. Son gelen haberlere göre güncelleme ile bu sorun ortadan kalkmış olacak. Güncellemek için temel olarak DualSense denetleyicilerini takmak gerekirdi, şimdi ise kablosuz olarak güncellenmeyi destekliyor. Bu sayede firmanın sürekli olarak çıkardığı yazılımı güncellemelerinde kablolara ihtiyaç duyulmayacak.

DualSense

Hatırlatmak gerekirse şirket, PlayStation 5 konsolu için sık sık çeşitli ve iyileştirmelerle yazılım güncellemesi yayınlıyor. Bu, DualSense kontrolörleri için yapılan güncellemelere de yansıdı. Bu nedenle, denetleyicilerini güncellemek için bir USB kablosuna güvenmek gerekiyordu. Kısa bir süre önce Sony’nin rakibi Microsoft da kısa bir süre önce kendi denetleyicilerini, kullanıcıların kablosuz olarak Xbox denetleyicileri satmasına izin verecek şekilde güncellemişti.

Bu durumun Sony’nin müşteri tabanına ve geri bildirimlerine ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Özellikle, bu değişiklik , şirketin yakın zamanda piyasaya sürdüğü ve çeşitli iyileştirmelerin yanı sıra oyuncular tarafından sevilen Discord adlı popüler VoIP uygulaması için destek getiren PS5 için büyük yazılım güncellemesinde gelmişti.

,

Galaxy S23 Serisi için büyük bir kamera güncellemesi gelecek