Google’ın yapay zeka aracıyla konuşabileceksiniz

google

Google geçtiğimiz günlerde Bard’e PaLM dil modelini ekledi. Yapay zeka aracı böylece matematik konusunda daha yetenekli hale geldi. Google CEO’su Sundar Pichai’ye göre Bard daha fazlasını yapabilecek. İşte detaylar…

Microsoft’un arama motoru Bing’e yapay zeka desteği eklemesinden sonra işler oldukça değişti. Yazılım devi daha fazlasını sunmaya başladı. Bu durum Google‘ı etkiledi. Mountain View merkezli şirket, yapay zekayla başlayan değişime ayak uydurmaya çalışıyor. ChatGPT’ye karşı Bard isimli kendi chatbot’unu tanıttı. Bard’ın lansmanı sorunlu oldu, fakat Google’ın patronu Sundar Pichai’ye göre şirket hızla iyileştirmeler yapıyor ve Bard her geçen gün daha iyi hale geliyor.

Şirketin en tepesindeki isim Sundar Pichai, yapay zeka hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı. Pichai, The Wall Street Journal’a verdiği röportajda insanların chatbot’la konuşabileceğini söyledi. Teknoloji devinin ChatGPT gibi konuşma özelliği üzerinde çalıştığını not edelim.

Google

Diğer yandan Sundar Pichai, yapay zekayı bir tehdit olarak değil, büyük bir fırsat olarak görüyor. Teknoloji devi, arama motoru pazarının %93’ünden fazlasını elinde tutuyor. Eğer şirket, Bard konusunda doğru adımlar atıp, yapay zekayı tam olarak entegre etmeyi başarırsa, ChatGPT + Bing kombinasyonundan daha etkili bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz.

OpenAI cephesinde neler oluyor?

Google’da gelişmeler bu şekilde olurken, OpenAI’ye bakmak gerekli. Söylenenlere göre OpenAI şu anda GPT-5’e odaklanmış durumda. GPT-5’in eğitimlerinin 2023 sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Fakat yeni sürümle ilgili bomba bir iddia var. OpenAI’den bazı kişiler, GPT-5’in AGI seviyesine ulaşabileceğine inanıyor. AGI, Artificial General Intelligence anlamına geliyor. Türkçe olarak Yapay Genel Zeka diyebiliriz. AGI insan benzeri anlayışa sahip yapay zekanın gelişiminde önemli bir kilometre taşı olarak gösteriliyor. Bu tartışmalı bir durum, fakat gerçek olursa yeni bir dönemi başlatır. OpenAI’nin, GPT-4.5 sürümünü eylül veya ekim gibi yayınlaması bekleniyor.

Jack Black: Red Dead Redemption’ı beyaz perdede görmek istiyorum