Bing AI, Google Chrome’a geliyor

Microsoft, Bing'in AI sohbet robotunu iOS ve Android'e getiriyor

Microsoft’un popüler yapay zeka programı Bing AI, Google Chrome’a geliyor. Chrome’da Google’ın kendi yapay zekası olan Bard ile yarışacak.

Yapay zeka tarafında şu anda pazarı OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT domine ediyor olsa da aslında Microsoft ve Google gibi teknoloji devleri de bu alanda ciddi bir rekabete girmiş durumda. OpenAI’ın en büyük yatırımcısı olan Microsoft, bu sayede yapay zeka alanında oldukça güçlü bir yerde konulanmış, OpenAI’ın kendilerine sağladığı yapay zeka teknolojisi sayesinde kendi yapay zeka programı olan Bing AI’yı kullanıcılarla buluşturmuştu.

İlk olarak Microsoft’un arama motoru Bing ve internet tarayıcısı Edge’de kullanıcılarla buluşan Bing AI, hızla diğer platformlara da yayılıyor. Üstelik Microsoft ile bu alanda sıkı bir rekabet içinde olan Google’ın platformları da bu yayılma alanlarından biri olacak gibi görünüyor. Çünkü Bing’in yapay zeka programının çok yakında Google Chrome’a da ekleneceği duyuruldu.

Bing AI

Bing AI, Google Chrome’da Google’ın kendi yapay zeka programıyla yarışmak zorunda kalacak. Çünkü bildiğiniz gibi Google, internet tarayıcısında kendi yapay zeka programı Google Bard’a da yer veriyor.

Google’ın rakip yapay zeka programının kendi internet tarayıcısında yer almasına izin vermesi ilk bakışta şaşırtıcı olsa da daha derinlemesine bakıldığında aslında Google için de doğru bir strateji olabileceği görülüyor. Çünkü ChatGPT destekli Bing AI’ın Edge’de olması, normalde Google Chrome’un çok gerisinde olan Edge’in bi anda popülerlik kazanmasına neden oldu. Şimdi bu yapay zeka desteğinin Chrome’a da gelecek olması, Edge’in bu üstünlüğünü yitirmesine sebep olarak Google Chrome’u yeniden avantajlı bir konuma geçirebilir.

Realme GT5 piyasaya sürüldü