Microsoft’tan Google’a çalım! Bing’te yapay zekayla görseller oluşturabilirsiniz

microsoft

Microsoft, Google ile olan yapay zeka yarışında önemli bir hamle yaptı. Yazılım devi, OpenAI’nin görüntüsü oluşturucusu olan DALL-E’yi, Bing’e entegre etti. Kullanıcılar Bing Chat’e istedikleri görüntünün özelliklerini girip, görüntüler oluşturabilecek.

ChatGPT ve diğer yapay zeka araçları, ürünleri ve hizmetleri daha farklı hale getirmeye başladı. Bunun en büyük örneklerinden biri arama motorları. Bilindiği üzere Bing’te ChatGPT desteği yer alıyor, Google da bu duruma cevap vermek için kendi yapay zeka aracını Bard’ı duyurdu. Şu anda resmen yapay zeka savaşı yaşanıyor. Özetle genel olarak durum bu. Şimdi de Microsoft, Google’la olan rekabette öne geçecek adım attı. Yazılım devi, OpenAI’nin görüntü oluşturcu yapay zekası aracı DALL-E’yi, Bing’e entegre ettiğini duyurdu. Bing Image Creator olarak adlandırılan bu özellik sayesinde, kullanıcılar görüntüler oluşturabilecek. Bunun için istedikleri görüntünün özelliklerini Bing Chat’e yazmaları yeterli olacak.

Bing Image Creator, Bing’in ön izlemesine dahil olan kullanıcılar için sunulmaya başlandı ve yalnızca Bing’in yaratıcı modunda kullanılıyor. Önümüzdeki aylar içinde dengeli ve kesin modlara da gelecek. Yeni görüntü oluşturucu Edge tarayıcısında da kenar çubuğunda olacak. Microsoft, güvenlik konusuna dikkat etiğini ayrı bir parantez içinde vurguladı. Yazılım devi yaptığı açıklamada “OpenAI’nin güvenlik önlemlerini dahil ettik ve ek korumalar ekledik” cümlesinin altını çizdi. Bu noktada denetleme sistemi devreye giriyor. Sistem potansiyel zararlı bir görüselin oluşturulabileceğini tespit ettiğinde, görseli engelliyor ve kullanıcıyı da uyarıyor.

microsoft

Bing Image Creator’ı www.bing.com/create adresinden de denebilirsiniz. Eğer Microsoft hesabınız varsa, bu adrese hesabınızla giriş yapıp, denemeye başlayabilirsiniz. Yoksa da hesap açmanız gerekiyor. Image Creator şu anda sadece İngilizce çalışıyor.

Bing’e Image Creator dışında Görsel Hikayeler (Visual Stories) ve Bilgi Kartları 2.0 (Knowledge Cards 2.0) adında iki yeni arama özelliği daha dahil edildi. Bing’in eski Bilgi Kartları, Google’ın kartlarına benziyordu. Ancak yeni sürüm kartlarda yapay zeka tarafından oluşturulmuş olan grafikler, zaman çizelgeleri gibi daha etkileşimli öğeler var.

Görsel Hikayeler, yapay zeka tarafından oluşturulmuş Instagram hikayelerine benziyor. Görünüşe göre Microsoft, hikayeleri son haftalarda epeyce test etmiş durumda. Bu hikayelerde yapay zeka tarafından oluşturulmuş ve konuya bağlı olarak değişen sesli anlatım ve videolar var. Arama sonuçlarında en üstte görünüyorlar, ancak Bilgi Kartlarında yer alıyorlar. Bu hikayeleri farklı bir yerde paylaşmak veya bağlantısı paylaşmak gibi bir imkan yok. En azından şimdilik durum böyle. Microsoft, Bing Image Creator başta olmak üzere yeni arama özelliklerini geliştirmekte olduğunu söyledi.

Zack Snyder, “absürt büyüklükte” bir RPG oyunu hazırlıyor