Microsoft Activision duruşması başlıyor!

cod modern warfare

Federal yargıç, Microsoft ile Federal Ticaret Komisyonu (FTC) arasındaki ilk duruşma öncesi duruşma için bir tarih belirledi. İkili, Microsoft’un Call of Duty yayıncısı Activision Blizzard’ı satın almak için yaptığı 69 milyar dolarlık teklifin kaderini tartışmak için 3 Ocak’ta mahkemeye çıkacak.

Microsoft Activision duruşması başlıyor! Microsoft ve Activision, 2022’nin başında birleşmeyi duyurmuştu. O sırada teknoloji devi, anlaşmanın en geç Haziran 2023’te kapanmasını beklediğini söylemişti. Geçen ay ise FTC Microsoft’a satın alma işleminin ilerlemesini engellemek için dava açtı.

cod modern warfare

FTC Direktörü Holly Vedova o sırada “Microsoft rakiplerinden içerik saklayabileceğini zaten gösterdi” dedi. “Bugün biz, Microsoft’un önde gelen bağımsız bir oyun stüdyosunun kontrolünü ele geçirmesini ve onu hızlı büyüyen oyun pazarındaki rekabete zarar vermek için kullanmasını engellemeye çalışıyoruz.”

CoD MW2 sistem gereksinimleri

Microsoft Activision duruşması başlıyor!

FTC’nin, dava yargıcını davasının esasına ilişkin ikna etmeye çalışırken zorlu bir savaşla karşı karşıya kalması bekleniyor. İlk olarak Microsoft, doğrudan rakiplerinden birini resimden çıkardığını görecek bir birleşme için baskı yapmıyor. Ek olarak, şirket anlaşmayı onaylamak için taviz vermeye hazır olduğunun  da sinyalini verdi. Birleşmenin ilerlemesi halinde Microsoft, gelecekteki Call of Duty oyunlarını en az 10 yıl süreyle rakip platformlarda yayınlama sözü verdi. Ayrıca franchise’ı Nintendo konsollarına getireceğini de söyledi.

cod modern warfare

Microsoft, geçen ay yaptığı bir açıklamada, “Komisyon, işlemin tüketicileri kötü duruma düşüreceğini kanıtlayamıyor, çünkü işlem bunun tam tersini yaparak tüketicilerin Activision’ın oyunlarını yeni platformlarda oynamasına ve bunlara daha uygun fiyatlı yollarla ulaşmasına izin verecek.” dedi. Anlaşma aynı zamanda Birleşik Krallık’ın Rekabet ve Piyasalar Otoritesi’nin düzenleyici incelemesine de konu oldu ve  kurul yakın zamanda birleşme hakkında “derinlemesine” bir soruşturma yürüteceğini söyledi.

Google Pixel Fold lansmanı, Samsung Galaxy Z Fold 5 ile aynı zamanda yapılabilir