Activision Blizzard anlaşması bu hafta tamamlanabilir

Activision Blizzard CEO'sundan açıklama

Microsoft, uzun zamandır tamamlamaya çalıştığı, uğruna pek çok taviz verdiği Activision Blizzard anlaşmasını nihayet bu hafta tamamlayabilir.

Bildiğiniz gibi Microsoft, oyun dünyasında dengeleri değiştirme potansiyeline sahip olan Activision Blizzard anlaşmasını uzunca bir süredir tamamlamaya çalışıyor. Amerikalı teknoloji devi, Activision Blizzard yönetimiyle aylar önce anlaşmış olsa da bu anlaşma bir türlü tamamlanamadı. Çünkü devreye FTC, yani Amerikan Ticaret Kurulu girdi. Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının haksız rekabete sebep olabileceğini öne süren FTC, bu anlaşmayı onaylamadı. Microsoft bu kararı temyize taşıyınca iki taraf mahkemede karşı karşıya geldi. Yıl boyu gündemden düşmeyen bu dava temmuz ayında sonuçlandı ve bu savaşta kazanan Microsoft oldu.

FTC’ye karşı kazanmasıyla birlikte Microsoft’un bu anlaşmayı tamamlamak için önü açılmış olsa da şirketin hala alması gereken bir onay daha vardı. Çünkü ABD’deki FTC gibi Birleşik Krallık’ın denetim kurumu CMA da bu anlaşmayı onaylamamıştı. Bu yüzden temmuz ayında Amerika’da alınan karardan beri gözler Birleşik Krallık’a çevrilmişti. Geçtiğimiz ayın sonunda CMA da kararını açıkladı ve Microsoft oradan da istediği onayı aldı. Böylece anlaşmanın önündeki tüm engeller kalkmış oldu. O günden beri bu anlaşmanın artık resmi olarak tamamlanması bekleniyor. Görünen o ki bu bekleyiş çok uzun sürmeyecek. Çünkü gelen son bilgiler, Microsoft-Activision Blizzard anlaşmasının bir hafta içinde tamamlanacağını gösteriyor.

Activision Blizzard, Microsoft'a hisse satıyor!

Microsoft içinden kaynaklardan alınan bilgilere göre Amerikalı teknoloji devi, Activision Blizzard anlaşmasının resmi olarak tamamlandığını 13 Ekim’de açıklamayı planlıyor. Böylece 20 aylık zorlu bir sürecin ardından, bu tarihi anlaşma gerçeklemiş olacak. Bu anlaşmayla birlikte oyun dünyasında dengeler değişecek gibi duruyor. Microsoft her ne kadar bu anlaşmayı tamamlamak için bazı önemli tavizler vermiş olsa da oyun dünyasının en büyük şirketlerinden birini alarak, elini epey kuvvetlendirecek.

Cyberpunk 2077 dizisi geliyor