Stres azaltan yastık icat edildi

Stres azaltan yastık icat edildi

Yukai Engineering, yeni ve ilginç bir icatla geri döndü. CES 2023’te tanıtılan Fufuly, Japon şirketin stres azaltan ürünü olarak geldi. İşte detaylar.

Buradaki fikir, Fufuly’ye sarılırken, canlı gibi davranması nedeniyle karnınızı daha yavaş ve daha derin nefes almaya teşvik etmesi için uyarması. Düşünce baloncuğu şekline benzeyen yastık stres atmada birebir. Hatta CEO Shunsuke Aoki’nin bunun tamamen bir tesadüf olduğunu söylese de sessiz mekanik gürültüsü bir kedinin mırıltısı gibi.

Stres azaltan yastık icat edildi

Bu proje için Yukai Engineering, “bireyler arasındaki veya bireyler ve nesneler arasındaki ritmik senkronizasyon fenomeni”ni araştıran Tokyo Üniversitesi ile ortaklık kurdu. Kucağımızda bir bebek veya evcil hayvan tutarken genellikle nasıl sakin hissettiğimizi bir düşünün – bunların hepsi bilinçaltından kaynaklanır. Aoki’ye göre “Yastığı sadece 5 dakika kullanmak, kullanıcıların stres seviyelerini azaltabilir ve onları daha uyanık hale getirebilir.” Fufuly üç çalışma modu ile birlikte geliyor: sakinleştirici, “düzenli” ve “derin” modlar. Bir diğer proje olan Lightony ayrıca sesli komutlara da yanıt da veriyor. Röylece robota siz yataktayken bir geri sayım ayarlamasını söyleyebilir veya robotu uyandırması için “günaydın” diyebilirsiniz.

Aoki, Fufuly’nin bu yıl kitle fonlaması yoluyla Japonya’da piyasaya sürüleceğini ve ardından henüz bir fiyat açıklanmasa da sonunda küresel bir lansman yapılacağını söyledi. Lightony’ye gelince, hala erken geliştirme aşamasında. Ürünün fiyatı ise merak konusu.

HONOR , Türkiye’deki faaliyetlerine hız kesmeden devam edecek