Microsoft, Activision Blizzard’ı satın aldığını duyurdu!

Microsoft önemli bir Teams hatasını düzeltti

Oyun dünyasında büyük sürpriz. . . Microsoft, dev oyun şirketi Activision’ı satın aldığını duyurdu. Bu satın alma işleminin ardından Call of Duty gibi dev oyunların akıbetinin ne olacağı ise merakla bekleniyor.

Microsoft, Activision Blizzard’ı satın aldığını duyurdu! Oyun dünyasının devi Activision Blizzard için son aylar pek iyi geçmedi. Son zamanlarda işyerinde suistimal, kadın düşmanı kültür ve benzeri iddialar nedeniyle çok fazla sorun yaşanmıştı. Yayıncıya karşı birden fazla dava açıldı ve Temmuz 2021’den bu yana yaklaşık 40 çalışan şirketten ayrıldı. Tüm bu tartışmaların merkezinde CEO Bobby Kotick vardı.

Bugün büyük bir sürpriz vardı; Microsoft, Activision Blizzard‘ı 68.7 milyar dolara satın aldığını duyurdu. Hem Microsoft hem de Activision, gerekli onay alınana ve satın alma tamamlanana kadar ayrı ayrı çalışmaya devam edecek. Ancak anlaşma yapıldığında Activision doğrudan Microsoft’a bağlanacak ve Phil Spencer‘a emanet edilecek. Microsoft, Call of Duty, Candy Crush, Overwatch, Diablo ve Warcraft dahil olmak üzere Activision’ın tüm büyük markalarının sahibi olacak.

Xbox şefi Phil Spencer gelişme ile ilgili “Oyuncular Activision Blizzard oyunlarını seviyor. Birlikte insanların istedikleri oyunları istedikleri her yerde oynayabilecekleri bir gelecek inşa edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Call of Duty Mobile 7. sezon

Microsoft, Activision Blizzard’ı satın aldığını duyurdu!

Activision CEO’su Bobby Kotick satın almayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “30 yılı aşkın süredir inanılmaz yetenekli ekiplerimiz en başarılı oyunlardan bazılarını geliştirdi. Activision Blizzard‘ın birinci sınıf yeteneklerinin Microsoft’un teknolojisi, dağıtımı ve iddialı vizyonuyla birleşimi, giderek daha rekabetçi bir hale getiriyor. Bu, sektördeki başarımızın devam etmesini sağlamaya yardımcı olacak.”

Satın alma işlemi her iki şirketin yönetim kurulları tarafından onaylanmış olsa da, anlaşmanın niteliği, değeri ve potansiyel tekel karşıtı endişeleri, bunun hemen gerçekleşmesini engelliyor. İşlemin düzenleyici ve hissedar onayından geçmesi gerekiyor. Bunun en erken 2023 mali yılının sonunda gerçekleşmesi mümkün.

Onay ile ilgili herhangi bir sorun yoksa, sürecin oyun ortamını nasıl değiştireceğini görmek ilginç olacak. Özellikle oyunların Xbox ve PC’ye özel olup olmayacağı, yani PlayStation cephesini neler beklediği merak konusu. Microsoft’un “Activision Blizzard oyunları çeşitli platformlarda oynanıyor ve ileriye doğru bu toplulukları desteklemeye devam etmeyi planlıyoruz” açıklamasından başka bir şey bilmiyoruz. Ancak Call of Duty gibi markaların PlayStation’ı dışarıda bırakması pek çok şeyin değişmesi anlamına gelecek.

Sonunda gerçek oluyor! Maskelere çip takılacak!