Microsoft Activision Blizzard anlaşmasını sonunda tamamladı

Activision Blizzard, personel şikayetiyle karşı karşıya

Microsoft, bir yılı aşkın süredir tamamlamaya çalıştığı, uğruna mahkemelik olduğu Activision Blizzard anlaşmasını nihayet resmi olarak tamamladı. Şirket artık oyun dünyasının en büyük stüdyolarından birine sahip.

Oyun dünyasında tüm dengeleri değiştirme potansiyeline sahip olan, bu yüzden de gerçekleşmesi bir hayli zor olan Microsoft-Activision Blizzard anlaşması, nihayet bugün resmi olarak tamamlandı.

Hatırlayacağınız gibi Microsoft, Activision Blizzard anlaşmasını uzunca bir süredir tamamlamaya çalışıyordu. Amerikalı teknoloji devi, Activision yönetimiyle aylar önce anlaşmış olsa da bu anlaşma bir türlü tamamlanamadı. Çünkü devreye FTC, yani Amerikan Ticaret Kurulu girdi. Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının haksız rekabete sebep olabileceğini öne süren FTC, bu anlaşmayı onaylamadı. Microsoft bu kararı temyize taşıyınca iki taraf mahkemede karşı karşıya geldi. Yıl boyu gündemden düşmeyen bu dava temmuz ayında sonuçlandı ve bu savaşta kazanan Microsoft oldu.

Activision Blizzard, Microsoft'a hisse satıyor!

FTC’ye karşı kazandığı bu zaferle birlikte dev anlaşmanın önündeki en büyük engeli kaldırmış olan Microsoft, daha sonra odağına diğer ülkelere çevirdi ve Birleşik Krallık gibi bu anlaşmaya hala onay vermeyen ülkelerde de çabalarını sıklaştırdı. Bunun sonunda da istediğini elde etti. Gerekli tüm pazarlardan izinleri alan Microsoft, dev anlaşmayı uzun bir çabanın sonunda da olsa nihayet tamamladı.

Bu anlaşmayla birlikte oyun dünyasında dengeler değişecek gibi duruyor. Çünkü Microsoft her ne kadar bu anlaşmayı tamamlamak için bazı önemli tavizler vermiş olsa da oyun dünyasının en büyük şirketlerinden birini alarak, elini epey kuvvetlendirecek. Başta Call of Duty ve Diablo olmak üzere pek çok popüler serinin yeni sahibi olacak.

PlayStation Plus’a bu ay eklenecek oyunlar belli oldu