Microsoft Activision anlaşmasına Çin’den iyi haber

Activision Blizzard, personel şikayetiyle karşı karşıya

Avrupa Birliği’nden sonra Çin de Microsoft Activision anlaşmasına yeşil ışık yaktı; Microsoft’un umutları yeniden yeşerdi.

Oyun dünyasının bugüne kadar gördüğü en büyük anlaşmalardan birini tamamlamaya çalışan Microsoft, sonunda istediğini almaya adım adım yaklaşıyor. Hatırlayacağınız gibi Microsoft, Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla bünyesine katmak için şirketle anlaşmıştı. Ancak bu anlaşmanın gerçekleşmesi için iki şirketin anlaşması yetmedi. Çünkü şirketlerin faaliyet gösterdikleri ülkelerdeki ticaret kurullarından da onay almaları gerekiyordu. Bu anlaşma oyun dünyasında dengeleri değiştirme potansiyeline sahip olduğu için bu onay alma süreci hiç de kolay almadı.

Çok konuşulan Microsoft Activision anlaşması, şirketlerin tüm uğraşına rağmen önce ABD’de, sonra da Birleşik Krallık’ta veto edildi. Bu da anlaşmanın gerçekleşme ihtimalini epey düşürdü. Ancak son dönemde üst üste gelen iyi haberler Microsoft’un umutlarını yeniden yeşertti. Hatırlarsanız daha birkaç gün önce, Avrupa Birliği’nin bu anlaşmaya onay verdiği haberini sizlerle paylaşmıştık. AB’nin Microsoft’un yüzünü güldüren bu kararının ardından bu kez de benzer bir haber Çin’den geldi.

Microsoft, Activision Blizzard hakkında açıklama yaptı

DealReporter tarafından paylaşılan bilgilere göre Çin’in adil rekabetten sorumlu kurumu da Microsoft Activision anlaşmasının gerçekleşmesi için onay verdi. AB’den sonra Çin’in de bu anlaşmaya onay vermesi, Microsoft’un bu anlaşmayı tamamla yolunda kayda değer mesafe kaydetmesini sağladı. Ancak bu anlaşmanın kaderini tayin edecek karar hala açıklanmış değil. Çünkü asıl karar ABD’den çıkan karar olacak. Onun da bu yılın sonuna doğru netlik kazanması bekleniyor. Çünkü Amerikan Ticaret Komisyonu ile Microsoft arasındaki temyiz davası yıl sonuna kadar devam edecek. ABD’den onay çıkmadığı sürece AB ve Çin’in onay vermesi yeterli olmayacak. Ancak şirketin bu iki önemli bölgede izin almış olması, ABD’deki davada da elini kuvvetlendirecektir.

Twitter’a bir rakip de Meta’dan geliyor