Metaverse toplantıları için yeni adres; Meetaverse!

Metaverse

Allseated’den Meetaverse, tarayıcı tabanlı bir 3D toplantı platformu. Meetaverse, konferanslar, şirketler ve toplantılar için ısmarlama 3B alanları oluşturuyor. Yani, platform bu hafta piyasaya sürüldükten hemen sonra oluşturacak.

Metaverse toplantıları için yeni adres; Meetaverse! Şirket, 3B taradıkları ve oluşturdukları yüzlerce mekan kataloğuna ve 3B ortama bırakabilecekleri 10.000 3B nesneye sahip olduğunu söylüyor.

Adından da anlaşılacağı gibi, bitmiş Meetaverse alanları bir metaverse tadında yerler. Avatarlar, okumaya dalıp gidebileceğiniz makaleler gibi aktivasyonlar, izleyebileceğiniz videolar ve kendi alanımda gördüğüm gibi marka ile ilgili detayları içeren 3 boyutlu, sanal ortamlar. Örneğin Meetaverse beni daha çok evimde hissettirmek için alanımı benimle ilgili ayrıntılarla doldurdu: fotoğraflarımın, sosyal medya istatistiklerimin ve yazdığım makalelerin olduğu duvarlar vardı.

Metaverse toplantıları

Avatarlar – benimki de dahil – Pixar’ın WALL-E’sindeki EVE ile 1960’ların TV setinin bir karışımı gibi görünüyordu. Her avatarın üst yarısı, her toplantı katılımcısı için canlı video beslemesi içeren bir ekrana sahip.

Metaverse toplantıları

Metaverse’den farklı olarak, Meetaverse VR gözlükleri için değil tarayıcılar için tasarlanmış. (ancak Mettaverse bir süre Oculus dostu sürümlerde çalışmıştı). Geliştiriciler onun Herhangi bir tarayıcıda çalışmasını istiyor, ancak şimdilik deneyimin en iyi Chrome’da çalıştığını söylüyorlar.

Metaverse toplantıları için yeni adres; Meetaverse!

Bir konferans salonunun tam olarak gerçekçi bir sunumu olmasa da Meetaverse iyi tasarlanmış görünüyor. Bir giriş alanı, bir karşılama bölümü, yarı saydam cam duvarlı ara odaları ve geniş bir sunum alanı var. Ekrandaki gezinme düğmeleriyle hareket etmek zor olsa da Meetaverse yöneticisinin önerisi üzerine denediğim gibi dizüstü bilgisayarımdaki ok tuşları gayet akıcı şekilde çalışıyor.

Metaverse toplantıları

Katı nesnelerin içinden geçebilmenize rağmen (yine başka bir bilinçli tasarım kararı), Meetaverse’deki bir noktadan diğerine hızlı bir şekilde ışınlanmanın bir yolu yok (yine de tüm Metaverse etkinliklerine veya toplantılarına girip çıkabilirsiniz).

Metaverse de üç ila dört hafta içinde bir ortam oluşturabiliyor ve  fiyatı en az 500 kullanıcı olmak üzere kişi başına 15 dolar olacak. Bir yıldan daha uzun süre kaydolursanız koltuk başına fiyat düşüyor.

Black Mirror hayranlarına müjde! Yeni sezon yolda