WhatsApp yeni özelliği ile tepki çekebilir

WhatsApp yeni güncelleme

Gittikçe daha gürültülü veya alakasız hale gelen bir WhatsApp grubundan ayrılmayı seçtiğinizde, uygulama sohbet sırasında herkesin ayrıldığınızı görebileceği bir bildirim gönderiyor.

WhatsApp yeni özelliği ile tepki çekebilir. Neden ayrıldığınızı sormaya meyilli akrabalarla veya arkadaşlarla dolu olan bir grup olmadıkça, çoğu durumda bu muhtemelen  çok da önemli bir şey değildir. WABetaInfo’ya göre WhatsApp, herkesin görebileceği bir bildirim göndermeden gruplardan çıkmanıza izin vererek garip çatışmaları önleyebilecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

WhatsApp yeni özelliği

Not etmek gerekirse, uygulama, özellik kullanıma sunulduğunda ayrıldığınız konusunda grup yöneticilerine bildirimde bulunmaya devam edecek, ancak siz onlara söylemediğiniz sürece diğerleri bunu bilmeyecek.

WhatsApp yeni özelliği

WABetaInfo, bu özellik hakkında ilk olarak Meta’nın, nisan ayında, insanların ayrı grup sohbetlerini “tek bir çatı altında kendileri için çalışan bir yapı ile” birleştirmek için kullanabilecekleri Topluluklar ile denemeler yapmayı tartıştığında konuşmuştu.

WhatsApp yeni özelliği

WhatsApp yeni özelliği ile tepki çekebilir

Şimdiyse, masaüstünde WhatsApp beta sürümünün yer aldığı bir ekran görüntüsünü paylaştılar ve bu ekranda, “Yalnızca siz ve grup yöneticileri, gruptan ayrıldığınız konusunda bilgilendirileceksiniz.” yazıyordu. Bu özellik masaüstünde kullanıma sunulduğunda mobil cihazlar için WhatsApp’da da  kullanıma sunulmasını umuyoruz.

Belirli bazı kişilerin sizi tekrar eklemesini veya onlarla başka bir grup sohbetine eklenmenizi istemiyorsanız, onların bunu yapmasını her zaman engelleyebileceğinizi de unutmayın. Hesap’taki Gizlilik ayarlarınızın altında, hariç tuttuğunuz kişiler “Herkes”, “Kişilerim” ve “Hariç kişilerim…” seçenekleriyle sizi gruplara ekleyebilecek kişileri seçmeniz mümkün.

Apple Podcast yeni bir özellik alıyor