Diablo 4 oyuncuları yine isyanda

123 23

Diablo 4’te sular duruldu derken oyuncular yine Blizzard’ı şikayet etmeye başladı.

Diablo 4‘ün yeni sezonu oyunu biraz daha toparladı. Zindanların yeniden elden geçirilmesi, Unique eşya düşme ihtimalinin artması, seviye atlamanın daha kolay hale gelmesi, eklenen yeni boss’lar oyuncuların hoşuna gitti. Hatta Diablo 4’ü bırakan bazı kullanıcılar bile geri döndü. Buraya kadar her şey iyi olmasına rağmen boss’larla ilgili aslında Duriel’le ilgili bir problem var. Oyuncular Duriel’i çağırmak için gerekli olan bir materyalin çok az düştüğünü ve boss’a ulaşmanın oldukça vakit aldığını belirtiyor.

Duriel, Uber Unique eşyaları düşürme potansiyeline sahip. Tabii ki Uber Unique’lerin düşme ihtimali çok çok az. Uber Unique eşyalar oyuncuların iştahını kabartıyor. Fakat Duriel’e gelene kadar yapılanlar zor. Çünkü Duriel’i çağırmak için Izdırap Parçaçığı ve Çelik Mukuslu Kaygan Yumurta isimli iki farklı materyal gerekli. Bu materyallerden de ikişer adet lazım. Izdırap Parçaçığı ve Çelik Mukuslu Kaygan Yumurta, Varshan ve Grigoire isimli diğer iki boss’tan düşüyor. Bu iki boss’u çağırmak için de ayrıca materyal gerekiyor.

Varshan’ın materyallerini toplamak kolay. Fısıltı Ağacı gerekli materyalleri veriyor. Zaten Varshan’ın olduğu zindan ağacın hemen yanında. Ancak Grigoire’de iş zorlaşıyor. Grigoire beş tane Canlı Çelik isimli materyalle çağırılıyor. Canlı Çelik de Cehennem Dalgası etkinliğinde sandıklardan çıkıyor. Sandıklar da 300 tohum karşılığında açılıyor. Her sandıktan sadece üç tane Canlı Çelik çıkıyor. Kısacası 600 tohum toplayıp, iki kere sandık açmak lazım. Yeni Cehennem Dalgası’nın aktif olması da bir saati buluyor.

diablo 4

Oyuncuların şikayet ettiği kısım sandıktan çok az sayıda Canlı Çelik çıkması. Reddit ve Diablo forumlarında kullanıcılar Canlı Çelik sayısının artması gerekli olduğunu savunuyor. Kullanıcılar Blizzard’ın yeni güncellemede bu durumu ele almasını istiyor. Oyunculardan biri Reddit’te açtığı başlıkta, “Canlı Çelik’i toplamak için toplamda dört sandık açıyorum. Bu durum işkenceye dönüyor. Her seferinde Cehennem Dalgası’nı beklemek sıkıcı. Sandıktan çıkan materyal sayısı artması” şeklinde yorum yaptı. Bu mesaja oldukça destek geldi.

Bir başka oyuncu tek başına oynayan insanlar için az sayıda çıkan materyalin çok büyük dezavantaj olduğunu vurguladı. Ayrıca Canlı Çelik’in yer aldığı sandıklar bazen bir hatadan dolayı haritada spawn olmuyor veya görünmüyor. Bu hatayı düzelmek için Cehennem Dalgası’nın olduğu bölge içinde bir köye yeniden ışınlanmak veya bölgedeki bir zindana girip çıkarak, oyunun yeniden yüklenmesini sağlamak gerekli.

Blizzard oyunculardan gelen geri dönüşleri her zaman değerlendiriyor. Yeni sezon içeriğinde bu durumu gördük. İçerikte oldukça önemli değişiklikler oldu. Canlı Çelik’le ilgili şikayetler Diablo 4’ün kapsamlı yeni bir güncellemesinde ele alınabilir.

MetaVerse projesinin Meta’ya maliyeti her geçen gün artıyor