Metaverse evreninde ölümsüz olunabilecek

Metaverse evreninde ölümsüz olunabilecek

Somnium Space, insanların öldükten sonra bile sevdikleriyle konuşmaları için bir yol geliştiriyor. Tek gereken, büyük miktarda kişisel veri. Buna göre metaverse evrende ölümsüz olmak mümkün olacak. İşte tüm detaylar.

Neredeyse beş yıl önce, Artur Sychov isimli birinin babasına, birkaç yıl içinde onu öldürecek olan agresif bir kanser türü teşhisi kondu. Babasının hastalık haberi Sychov’u harap etti. Geçen hafta babasını kaybeden adam “Onunla geçirdiğim zamanın sınırlı olması beni biraz etkiledi” dedi. O zamanlar Sychov’un çocukları sadece birkaç yaşındaydı ve büyükbabalarını hatırlamadan büyüyebileceklerini düşünmek ona acı veriyordu. O dönemde ölünün arkasından dahi büyükbabalarıyla sohbet edebilmelerinin bir yolu olup olmadığını merak etmeye başladı. Sychov, metaverse evrenin son yıllarda ortaya çıkan birçok versiyonundan biri olan Somnium Space‘in CEO’su ve kurucusu oldu. Rakiplerinin çoğundan farklı olarak, Somnium Space, sanal gerçeklik kulaklıklarıyla uyumlu ve sürükleyici bir 3D deneyimine izin veriyor.

Metaverse evreninde ölümsüz olunabilecek

Sychov’un babasının ölümü bambaşka bir şeye ilham oldu. Somnium Space’te insanların hareketlerini ve konuşmalarını veri olarak kaydetmelerini ve ardından hareket eden bir avatar olarak kopyalamalarını sağlayan, yakında çıkacak olan “Live Forever” modu ortaya çıktı. Bu mod tıpkı ölen kişiyle konuşur gibi hissettirecek, ve öldükten sonra bile diyalog kurulabilecek. Sychov’un kurduğu modda, insanlar ölen sevdikleriyle diledikleri zaman konuşabilecekler. Sychov’a göre bu hamleler metaverse evreni yatırım yapmaya değer hale getiriyor.

WhatsApp, ‘Son Görülme’ durumunuzu belirli kişilerden gizleme seçeneği ekliyor