WhatsApp, ‘Son Görülme’ durumunuzu belirli kişilerden gizleme seçeneği ekliyor

WhatsApp yeni özelliğini duyurdu

Bu hafta, WhatsApp emoji tepkilerini yaymaya başladı. Görünüşe göre şirket yakında başka bir gecikmiş özelliği de kullanıcılara sunabilir. İşte tüm detaylar.

WABetaInfo’ya göre, iOS uygulamasının en son beta sürümüyle uygulama, kullanıcıların belirli kişilerin “Son Görülme” durumlarını görmelerini sınırlandırmasına olanak tanıyan bir seçenek ekledi. WhatsApp’ın Son Görülme özelliği dileyen kişiler tarafından kapatılabiliyor. İşin aslı çoğu kişi artık bu özelliği kullanmıyor ancak hatırlatmak gerekirse Son Görülme, birinin uygulamayı en son ne zaman kullandığını gösteren bir özellik. Bir kişinin okundu bilgisi kapalı olsa bile mesajınızı potansiyel olarak görüp görmediğini öğrenmenin bir yolu. Bir süredir WhatsApp, durumunuzu kimlerin görebileceğini yalnızca kişilerinizle sınırlamanıza izin veriyor. Özelliği tamamen devre dışı da bırakabilirsiniz, ancak belirli kişilerin bu bilgileri görmesini engelleyemezdiniz.

WhatsApp, 'Son Görülme' durumunuzu belirli kişilerden gizleme seçeneği ekliyor

Uygulamanın iOS beta sürümü 22.9.0.70, uygulamanın gizlilik ayarlarının Son Görülme bölümünün altına yeni bir “Şunlar Dışında Kişilerim…” seçeneği ekliyor. WABetaInfo’ya göre, o listeye bir kişi eklemek, durumlarını görmenizi de engelliyor. Rapor, WhatsApp’ın hem profil fotoğrafları hem de bölümler için daha ayrıntılı gizlilik kontrolleri uyguladığını söylüyor. Şu anda hem Android hem de iOS’ta beta testinde olan özellik ile, WhatsApp’ta resmi olarak kullanıma sunulması uzun sürmeyecektir. Özellikle geçen yıl yaşanan gizlilik sözleşmesi problemlerinden sonra şirket bir sürü yenilik sunarak mevcut kullanıcı kitlesini korumayı hedefliyor diyebiliriz.

NASA megaroket testini üçüncü kez ertelemek zorunda kaldı