Meta, Twitter’a rakip uygulamasını sunuyor

Meta algoritması ile mercek altında

Meta, Twitter’ı tahtından etmeye kararlı denebilir. Elon Musk’ın devralmasından sonra sorunlar yaşayan platform çöküş göstermişti. İşte tüm detaylar.

Elon Musk geçen yıl sosyal medya sitesini satın aldığından beri insanlar Twitter’da daha az zaman harcıyor, ancak Mastodon ve Bluesky gibi benzer platformlara hala çok fazla talep var. Bu noktada, Meta, Twitter’a rakip olmak için kendi platformunu oluşturuyor. Dijital medya pazarlama uzmanı Lia Haberman’a göre, aylarca süren spekülasyonlardan sonra nihayet söylentilerle uyumlu bazı ayrıntılar geldi.

Meta, Twitter'a rakip uygulamasını sunuyor

Haberman, uygulamanın tamamlanmak üzere olduğunu ve Haziran ayı sonuna kadar başlatılabileceğini söylüyor. Meta’nın platformu sunmak için seçkin içerik oluşturucularla görüştüğü söyleniyor. Açıkçası Musk’ın satın alımından sonra zor zamanlardan geçen Twitter, bir rakip ile karşı karşıya kaldığında bu durumu atlatamayabilir. Platformda çoğu şey yolunda gitmedi. Musk’ın satın almasıyla birlikte problemler başladı. Öncelikle işten çıkarmalar söz konusu oldu, bu da insan hakları savunucularının tepkisini çekti. Ardından reklam verenler platformdan çekilmeye başladı. Musk CEO’luk görevinden vazgeçti ancak sorunlar son bulmadı. Mavi Tık özelliğinin de paralı olması ile platforma tepkiler gelmeye devam etti ve bu durum biraz daha böyle sürecek gibi görünüyor. Tam da bu zamanda rakip uygulamaların gelmesi oldukça mantıklı diyebiliriz. Ancak Twitter’ın elde ettiği başarıyı elde edebilecekler mi bekleyip ancak göreceğiz.

ASUS yeni taşınabilir monitörü ile tüm dengeleri değiştirebilir