Threads 70 milyon kullanıcıya ulaştı

Meta, Threads aramasında bazı konuları engelliyor

Meta’nın Twitter’a rakip olarak kurduğu yeni sosyal ağı hızla büyümeye devam ediyor. Threads’in kullanıcı sayısı iki günde 70 milyonu geçti.

Facebook ve Instagram’ın sahibi olarak halihazırda sosyal medya pazarını domine eden Meta, bu hafta da Twitter’a rakip olacak yeni sosyal ağı Threads’i kullanıma sundu. Instagram kullanıcılarının tek tıkla geçebildiği ve anında Instagram’da takip ettiği herkesi takip edebildiği bu yeni sosyal ağ, tek kelimeyle muhteşem bir başlangıç yaptı. Daha ilk günden 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Threads’te bir günde 90 milyondan fazla paylaşım yapıldı. Bu muhteşem başlangıç Twitter için tehlike çanlarının çalmasına sebep olurken, Meta’nın ise bir anda yükselişe geçmesini sağladı.

Üstelik Threads’in yayındaki ilk gününde yakaladığı bu akıl almaz başarı, sonraki günlere de taşındı. Öyle ki şirket kullanıcı sayısını da paylaşım yoğunluğunu da neredeyse ilk günkü kadar büyük bir ivmeyle arttırmaya devam ediyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, bugün bir paylaşım yaparak Threads’in kullanıcı sayısının 70 milyona ulaştığını duyurdu. Bu da Meta’nın çok ses getiren yeni sosyal medya platformunun ikinci gününde kullanıcı sayısını ikiye katladığı anlamına geliyor bu neresinden baksanız inanılmaz başarı.

Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

Mark Zuckerberg, şimdiden 70 milyon kullanıcıya ulaşmalarının beklentilerinin üstünde olduğunu açıkladı ki zaten teknoloji dünyasındaki genel kanı da bu yönde. Instagram kullanıcılarının tek tıkla bu yeni sosyal ağa geçebiliyor olmasının Threads’e büyük bir avantaj sağlayacağı zaten tahmin ediliyordu ama buna rağmen bu yeni sosyal ağa ilginin bu kadar yüksek olacağı öngörülmüyordu. Görünen o ki yeni bir deneyimin parçası olma merakı ve Twitter’a karşı bir tepki koyma isteği Meta’nın ekmeğine yağ sürmüş durumda. Bu motivasyonların uzun vadede Meta’ya nasıl bir avantaj sağlayacağını ise zaman gösterecek.

Çünkü Elon Musk ve Twitter tartışma yaratan pek çok karara imza atıyor belki ama Meta ve Mark Zuckerberg’in de ondan pek aşağı kalır yanı yok. O yüzden bugün Twitter’ı aşağı çeken hususlar, yakın bir gelecekte Meta’nın da ayağına dolanabilir.

Honor Play 40 resmen tanıtıldı