Meta satış komisyonu oranını açıkladı

Meta, Ukrayna'da Rus devlet medyasının Facebook'a erişimini kısıtladı

Metaverse evreninin öncülerinden olan eski adıyla Facebook yeni adıyla Meta, kendi metaverse platformu üzerinden yapılacak satışlardan ne kadar komisyon keseceğini açıkladı.

Meta satış komisyonu oranını açıkladı. Birçok insan hala kabul etmekte zorlansa da, Metaverse evreni yeni bir çağın habercisi. Hala milyonlarca insan tarafından ne olduğu anlaşılamayan ve belki de milyarlarca insan tarafından hiç deneyimlenmemiş olan bu yeni macera, tıpkı akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, otomobiller gibi zaman içerisinde olağan bir hale gelecek ve erişimi de oldukça kolay olacak. Bu durumun farkında olan başta Meta olmak üzere pek çok şirkette, yeni dünyaya yatırım yapmaya devam ediyor.

Meta satış komisyonu

Kimi şirketler Metaverse evreninde kendi platformlarını açarak var olmak isterken, kimileri ise mevcut popüler platformlardan yer kapmanın derdinde. Eski adıyla Facebook, yeni adıyla Meta ise, bu evrende adeta oyun kurucu konumunda.

Meta satış komisyonu

Meta satış komisyonu oranını açıkladı

Meta tarafından geliştirilen ve Horizon Worlds adını taşıyan Metaverse evreni, şu an için en popüler isimlerden biri. Bugüne kadar yüzlerce farklı markanın dahil olduğu bu evrende kurallar da yavaş yavaş belli oluyor.

Meta satış komisyonu

Yakın zamana kadar Apple’a App Store üzerinden aldığı %30 komisyon için çatan ve bu oranın çok fazla olduğunu dile getiren Mark Zuckerberg’in kendi platformu olan Horizon Worlds’da gerçekleşecek satışlardan çok daha düşük oranda komisyon alması bekleniyordu. Aslında ünlü CEO’nun açıklamaları da bu fikri destekliyordu. Ancak hiç de öyle olmadı.

Meta cephesinden açıklama yapan bir şirket sözcüsü, bu evrende yapılacak her satıştan toplam %47,5 oranında komisyon alınacağını açıkladı. Tabi bu oranı Mark Zuckerberg’in ağzından duymadan inanmak istemiyoruz. Bakalım önümüzdeki günlerde şirket CEO’su bu konuda bir açıklama yapacak mı?

Beats Studio Buds yeni renkleri ile geliyor