615 milyon dolarlık kripto soygununun arkasından Kuzey Kore çıktı

Kripto paralarda korkutan Kripto para

Axie Infinity oyuncularının hedef alındığı 615 milyon dolarlık kripto soygununu araştıran ABD yetkilileri, soygunun arkasında Kuzey Koreli bir hacker grubu olduğunu belirledi.

Oyuncuların oyun içi gelirlerle ya da avatarlarını satışa çıkararak kripto para kazanmasına olanak sağlayan Axie Infinity adlı oyun, geçtiğimiz günlerde ciddi bir siber saldırının hedefi oldu. Axie Infinity oyuncularını hedef alan soygunda yaklaşık 615 milyon dolarlık kripto para ele geçirildi. Bu dijital soygun hakkında soruşturma başlatan ABD yetkilileri, dev soygunun arkasında Kuzey Koreli bir hacker grubunun olduğunu belirledi.

FBI tarafından yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar gerçekleşen en büyük kripto para soygunlarından biri olan Axie Infinity soygununun arkasında Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus var. Daha önce de yüksek profilli hackleme vakalarıyla gündeme gelen Lazarus grubunun arkasında Kuzey Kore’nin başlıca istihbarat biriminin olduğu düşünülüyor. Axie Infinity’yi hedef alan soygunda Lazarus Group’un yanı sıra APT38’in de payı olduğu belirtildi.

axie axs2 min

Lazarus Group, 2014 yılında Sony Pictures’ın verilerini ele geçirip, daha sonra internette paylaşarak adını duyurmuştu. Sony verileri internete sızdırılmadan önce, Lazarus Group şirketten Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’u konu alan The Interview filmini geri çekmesini istemişti. Sony olayında yaşananlar Lazarus Group’un Kuzey Kore ile bağı olduğunu da ortaya çıkarmıştı.

FBI tarafından yapılan açıklamada, dijital soygunlar ile ele geçirilen kaynakların nereye gittiğine dair de endişe verici detaylar yer aldı. FBI’ın raporuna göre Kuzey Kore, bu tarz soygunlardan elde ettiği kaynağı, toplu imha silahları programına yönlendiriyor.

2022’de en çok indirilen uygulama TikTok oldu