Meta, MetaVerse platformu Horizon Worlds’ü web’e taşıyor

MetaVerse

MetaVerse’ün şekillendirilmesine öncülük etmek isteyen Meta, MetaVerse platformu Horizon Worlds’ü web’e taşıyor. Mobile taşımak için de hazırlıklara başlandı.

MetaVerse’ü yaratma ve şekillendirme konusunda sektöre öncülük etmeyi amaçlayan Meta, bu yolda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Şirketin bu yönde attığı adımların başında ise MetaVerse platformu Horizon Worlds geliyor. MetaVerse’ün sosyal medya platformu olarak lanse edilen Horizon Worlds’e, şu ana kadar sadece Quest VR cihazları üzerinden erişilebiliyordu. Ancak görünüşe bakılırsa bu durum çok yakında değişecek. Zira Meta, Horizon Worlds’ü web’e taşımaya hazırlanıyor. Bu önemli adım gerçekleştikten sonra platforma web sitesi üzerinden de erişilebilecek.

Horizion Worlds’ün için bir sonraki adım ise mobil platformlar olacak. Kısa süre sonra web sitesi üzerinden de erişilebilecek olan platformun daha sonra mobil bir uygulama olarak da kullanıcılara sunulması planlanıyor. Ayrıca Horizon’u oyun konsollarına getirmek için de çalışmalar sürüyor.

horizon worlds

Horizion Worlds’ün web’e geleceği açıklaması, Meta CTO’su Andrew Bosworth’ten geldi. Ancak Bosworth Horizon’un web’e ne zaman taşınacağı hakkında net bir bilgi vermedi.

Bosworth’ün web versiyonuna dair bu açıklamayı, Horizon Worlds içinde yapılan harcamalardan Meta’nın aldığı paya dair eleştirilere bir cevap olarak yaptı. Horizon Worlds’e Quest VR üzerinden ulaşanların platform içi harcamalarından yüzde 47.5 pay alan Meta, web versiyonunda bu oranın yüzde 25’e düşeceğini açıkladı.