Meta, büyük AB para cezalarıyla karşı karşıya kalabilir

Meta, büyük AB para cezalarıyla karşı karşıya kalabilir

Meta ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilir. İşte tüm detaylar.

Meta bir kez daha Avrupa Komisyonu tarafından ağır para cezasına çarptırılma riskiyle karşı karşıya. Financial Times’ın davayı bilen kaynaklara dayandırdığı haberine göre, bloğun düzenleme kolu, şirketin rakiplerini baltalamak için Marketplace hizmetini Facebook’a bağladığı yönündeki bulgularını hazırlıyor. Şirket suçlu bulunursa küresel yıllık gelirinin yüzde 10’unu ele geçirebilir; bu rakam geçen yıl neredeyse 135 milyar dolara ulaştı. Ancak ceza çok daha küçük olabilir ve Meta’nın buna itiraz edeceği kesin.

Meta, büyük AB para cezalarıyla karşı karşıya kalabilir

Rekabet politikasından sorumlu başkan yardımcısı Margrethe Vestager, Komisyonun ilk soruşturmasını 2019’da başlattığını ve üç yıl sonra “Şirketin sosyal ağı Facebook’u, Facebook Marketplace adı verilen çevrimiçi seri ilan hizmetlerine bağladığı” yönündeki ön bulgularını açıkladığını belirtti. “Ayrıca, şirketin, rakip çevrimiçi sınıflandırılmış reklam hizmetlerine ilişkin verileri kullanmasına izin vererek adil olmayan ticaret koşulları dayatmasından endişe duyuyoruz. Onaylanırsa, Meta’nın uygulamaları rekabet kurallarımıza göre yasa dışı olacaktır”dendi. Meta, Komisyon’un seçim politikaları, reşit olmayanlara yönelik bağımlılık ve güvenlik kaygıları ve rıza veya ödeme modeliyle ilgili başka soruşturmalarıyla karşı karşıya.

Haber, Avrupa Komisyonu için Başkan Ursula von der Leyen’in yeni ekibini dün açıkladığı geçiş döneminde geldi. İkinci dönemindeki değişiklikle, son on yıldır rekabetin başında olan Margrethe Vestager’ın yerini Teresa Ribera alacak. Vestiger’in bu yıl istifa edeceğine dair haberler ilk olarak Ağustos ayında ortaya çıktı.

Diablo 4’ün Oyun İçi Satışları Blizzard’a Milyonlarca Dolar Kazandırdı