HBO ve Facebook bir davayla karşı karşıya

HBO ve Facebook bir davayla karşı karşıya

Variety’nin bildirdiğine göre HBO, abonelerinin izleme geçmişini Facebook’a verdiği iddiaları nedeniyle toplu dava ile karşı karşıya. Dava, HBO’yu Facebook’a müşteri listeleri sağlamak ile suçluyor. İşte tüm detaylar.

HBO ve Facebook bir dava ile karşı karşıya. Davanın savunduğuna göre HBO müşteri verilerini Facebook ile paylaşıyormuş. Ayrıca, HBO’nun büyük bir Facebook reklamvereni olduğu ve Facebook’un bu bilgileri abonelerine reklamları yeniden hedeflemek için kullanabileceğini iddia ediyor. HBO, bunu yapmak için hiçbir zaman uygun müşteri izni almamış. Davaya göre 1988 Video Gizliliği Koruma Yasası’nı (VPPA) ihlal edildiği iddia ediliyor. Yayın akışı devi, diğer siteler gibi, kullanıcılara kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak için çerezleri kullandığını açıkladı. Ancak, şirketin video izleme geçmişlerini paylaşmak için kullanıcılardan ayrıca izin alması gerekiyor. Davaya göre “Standart bir gizlilik politikası yeterli olmayacak”.

HBO ve Facebook bir davayla karşı karşıya

Diğer akış sağlayıcıları da benzer maruz kalmıştı. TikTok kısa süre önce VPPA kurallarını (kısmen) ihlal ettiği için 92 milyon dolarlık bir uzlaşma ödemeyi kabul etti. Ancak başka bir davada benzer bir senaryo yaşanmıştı. Bir yargıç 2015 yılında Hulu’nun Facebook ile bir bireyin izleme geçmişini oluşturabilecek verileri bilerek paylaşmadığına karar vermişti. HBO için de benzer bir karar ortaya çıkabilir. Tabi bunu en iyi zaman gösterecek. Zira artık insanlar gizlilik ve kişisel verilerin korunması gibi konularda eskisinden daha hassas adımlar atıyor.

Balina yatırımcılar kripto para tercihini yaptı: Bakın hangilerini aldılar