Meta büyük problemlerle karşı karşıya: Zuckerberg endişeli

Meta, Avrupa'da Facebook ve Instagram'ı kapatmak zorunda kalabilir

Meta büyük problemlerle karşı karşıya. Özellikle son dönemlerde bu problemlerin iyice arttığını görüyoruz. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük sosyal medya devleri içerisinde yer alan Meta büyük problemlerle karşı karşıya. Bu sorunlar nedeniyle şirket ciddi zararlar yaşıyor. Mark Zuckerberg tarihinde hiç olmadığı kadar zarar etmek üzere. Eski ismi Facebook olan şirket soru işaretleri yaratmaya devam ediyor.

Büyük zarar yaşanmasına neden olacak ilk problem 2021 yılının kötü geçmesi ile ilgili. Şirket yaklaşık olarak yarım milyon kullanıcı tarafından terk edildi. 18 yıllık tarihindeki ilk düşüş olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum Meta için büyük bir endişe yaratıyor

Meta büyük problemlerle boğuşuyor

Apple geçtiğimiz aylarda uygulama izleme şeffaflığı güncellemesi getirdi. Bu güncelleme ile birlikte Facebook gibi uygulamaların çevrimiçi etkinlikleri izlendi. Bildiğiniz üzere Facebook gibi uygulamalarda çok ciddi şekilde veri akışı alınıyor.

Meta büyük problemlerle karşı karşıya

Kullanıcı verilerini alıp reklam verenlere sunan Facebook, buradan ciddi bir gelir elde ediyor. Ancak Apple tarafından getirilen uygulama izleme şeffaflığı güncellemesi onun bu gelirini önemli ölçüde baltaladı. Böylece Meta için yeni bir zarar ihtimali ortaya çıktı.

Twitter kurucusu Jack Dorsey Facebook hakkında konuştu

Reklam verenler artık Google gibi platformaları tercih ediyor. Elbette şirket ile ilgili tek sorunlar bunlar değil. Aynı zamanda karşısında TikTok gibi bir rakip var. Çok kısa bir süre içerisinde bu uygulama 1 milyardan fazla kullanıcı tarafından indirildi. Meta bunlarla başa çıkamayacak gibi görünüyor.