Diablo 4’ün Oyun İçi Satışları Blizzard’a Milyonlarca Dolar Kazandırdı

diablo 4

Diablo 4 geçtiğimiz sene piyasaya sürülmesinden bu yana bir yandan da para basma makinesine dönüştü. LinkedIn’da yapılan bir paylaşım Blizzard’ın oyun içi satışlardan ne kadar kazandığını ortaya çıkardı.

Blizzard’ın üst düzey ürün yöneticisi Harrison Froeschke, LinkedIn hesabında Blizzard’ın Diablo 4‘teki oyun içi satışlardan (Microtransaction) şimdiye kadar 150 milyon doların üzerinde kazanç elde ettiğini belirtti. Froeschke paylaşımında mağaza kozmetikleri, özel fiyatlandırma, paket teklifleri ve indirimlerle birlikte ömür boyu gelir sağlayan bir yol haritasından sorumlu olduklarını belirtti. Bununla birlikte Diablo 4’ün toplamda 1 milyar dolardan fazla kazanç sağladığını ve satışları denetlediklerini ifade etti.

Harrison Froeschke açıklamaları sonrası LinkedIn hesabını gizliye çevirdi. Ama bunu yapması işe yaramadı. Çünkü paylaşımları fark edildi ve haber sitelerine düştü. Blizzard geçtiğimiz sene Diablo 4’ün sadece beş gün içinde 666 milyon dolar gelir elde ettiğini duyurmuştu. Ek paketle birlikte şirketin kazancı daha da artacaktır.

diablo 4

Şu anda Diablo 4’ün genişleme paketi Vessel of Hatred ve 6. sezon PTR’de test ediliyor. PTR, Public Test Realm demek. Türkçe genel test sunucusu denilebilir. Diablo hakkında içeriklerle tanınan YouTuber Rob2628 de PTR’ye katıldı ve test sürecinde ilginç bir hatayla karşılaştı. Rob2628, Diablo 4’te farklı ve etkili build’ler yapan biri. Tabii ki PTR’de de boş durmadı, barbar sınıfında build oluşturdu. Bu karakter çok yüksek hasar oranları vermeyi başardı. Normalde oyunda bir karakterin ne kadar hasar verdiği ekranda gösterilir. Fakat Rob2628’in barbarı o kadar yüksek sayılara çıktı ki ekranda gösterilen hasar sayıları birbirine girdi ve okunmaz hale geldi. Bu durum hatadan kaynaklanıyor. 6. sezon (2.0 güncellemesi) ve Vessel of Hatred çıkana kadar söz konusu ilginç problem de düzeltilecektir.

Vessel of Hatred, 8 Ekim’de piyasaya sürülecek. Genişleme paketinin konusu tahmin edilebileceği üzere Sanctuary’le ilgili şeytani planları olan Mephisto’nun etrafında dönüyor.

Yapay Zekanın Maliyeti 100 Milyar Dolar Olacak