Apple büyük bir para cezasıyla karşı karşıya kalabilir

Apple büyük karar aldı

Apple, küresel yıllık gelirinin yüzde 10’una kadar para cezasına çarptırılabilir. İşte tüm detaylar.

Blok, araştırmasının ilk bulgularına göre şirketin, alternatif ödeme seçenekleri hakkında özgürce bilgi vermesine izin vermemesi Dijital Pazarlar Yasası (DMA) kurallarını ihlal ediyormuş. Apple suçlu bulunursa DMA’nın ağır cezaları kapsamında on milyarlarca dolar para cezasıyla karşı karşıya kalabilir. DMA ihlalinin tekrarlanması durumunda cezalar küresel yıllık gelirin yüzde 20’sine kadar ulaşabiliyor. AB’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, Apple’a yönelik bu soruşturmayı Mart ayında başlattı. Bu başlangıç ​​tarihinden itibaren ön bulguların sonuçlandırılması için 12 ay süre vardır. The Financial Times’ın belirttiği gibi bu aynı zamanda DMA kapsamındaki ilk düzenleyici eylem.

Apple büyük bir para cezasıyla karşı karşıya kalabilir

Avrupa Komisyonu ilk olarak Apple’ın yönlendirme karşıtı kuralları ihlal ettiğini tespit etti. DMA’ya tabi olan büyük teknoloji şirketlerinin, üçüncü taraf geliştiricilerin, geliştiricilerden ücret talep etmeden kullanıcıları satın almanın alternatif yolları hakkında bilgilendirmesine izin vermesi gerekiyor. Yetkililer, ön bulgularında, şirketin güncellenen şartlarından hiçbirinin, geliştiricilerin müşterileri alternatif ödeme seçeneklerine serbestçe yönlendirmesine izin vermediğini belirledi. EC, Apple’ın geliştiricilerin kullanıcılara başka yerlerde ne kadar daha az ödeme yapabileceklerini söylemelerine izin vermediğini belirtiyor.

Komisyon, şirketin genel olarak geliştiricilerin yalnızca bağlantı çıkışlarını kullanmasına izin verdiğini, başka bir deyişle, ödeme yapmak için bir web sayfasına bağlantı ekleyebileceklerini söyledi. EC, “Bağlantı çıkışı süreci, uygulama geliştiricilerinin kendi seçtikleri dağıtım kanalı üzerinden iletişim kurmasını, teklif sunmasını ve sözleşme imzalamasını engelleyen, şirket tarafından uygulanan çeşitli kısıtlamalara tabidir” dedi.

Uyku Apnesinin Tedavisinde Yeni Bir Seçenek: Kilo Verme İlaçları