Apple, iPhone 16 serisinin onarımını basitleştirdi

Apple, iPhone 16 serisinin onarımını basitleştirdi

Apple iphone 16 serisi ile ilgil yeniliklerini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Apple yavaş yavaş cihazlarını tamir etmeyi kolaylaştırıyor ancak tamir edilebilirlik sitesi iFixit’e göre iPhone 15 birkaç önemli alanda yetersiz kaldı. Pili çıkarmak zor ve cihazda bir “parça eşleştirme” sorunu vardı, bu da LiDAR sensörünü başka bir telefondan yeni bir sensörle kolayca değişim sağlanamayacağı anlamına geliyordu. Bu iki sorunla birlikte iFixit, iPhone 15’e nispeten düşük bir onarılabilirlik puanı olan 4/10’u verdi. Apple şimdi iPhone 16’nın onarılabilirliğiyle ilgili yeni güncellemeler yayınladı ve hem bu sorunları hem de daha fazlasını çözmüş gibi görünüyor. Dayanıklılık ile tamir edilebilirlik arasında bir denge kurmaya çalıştığını söyleyen firma, son model cihazlarında özellikle “tamir edilebilirlik” yönüne odaklandı.

Apple, iPhone 16 serisinin onarımını basitleştirdi

Artık pili çıkarmanın, işi kolaylaştıracak tamamen yeni bir yolu var. Yeni iyonik sıvı pil yapıştırıcısından (örneğin 9V’luk bir hücre kullanılarak) düşük voltajlı bir elektrik akımı geçirildiğinde, pil kendisini muhafazadan serbest bırakacak. Şirkete göre bu, önceki streç ayırıcı yapıştırıcılara kıyasla sökmeyi daha hızlı ve daha güvenli hale getiriyor.

Apple aynı zamanda iPhone 16 ve iPhone 16 Pro’dan başlayarak Face ID sensör donanımında da değişikliklere gitti. Artık TrueDepth Kamera, güvenlik veya gizlilikten ödün vermeden bir üniteden diğerine değiştirilebilir. Daha önce bu tür onarımları yalnızca Apple yapabiliyordu.

Bir diğer büyük değişiklik ise parça eşleştirme sorunlarını çözmek için tasarlanan yeni Onarım Asistanıdır. Bu, müşterilerin ve tamir uzmanlarının hem yeni hem de kullanılmış parçalarını, şirket personeliyle iletişime geçmeye gerek kalmadan doğrudan cihaz üzerinde yapılandırmasına olanak tanıyor.

Diablo 4’ün Oyun İçi Satışları Blizzard’a Milyonlarca Dolar Kazandırdı