Meta Connect 2023 etkinliği 27 Eylül’de yapılacak

Instgaram algoritması yüzünden tekrar mercek altında

Quest 3’ün resmi açıklamasının yanı sıra Meta, Connect’in bu yılki sürümünün ne zaman gerçekleşeceğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Meta üzerinde artırılmış ve sanal gerçeklik alanlarındaki geliştirmelerine odaklanan etkinlik, web sitesine göre 27 ve 28 Eylül tarihlerinde yapılacak. Connect, bu yıl normalden biraz daha erken gerçekleşiyor. 2022 baskısı Ekim ayında gerçekleşti. Connect 2023 hakkında daha fazla ayrıntı yakında gelecek, ancak kesin olan bir şey var: Eylül sonunda Quest 3 hakkında çok daha fazla şey öğreneceğiz.

Meta ücretli doğrulama programı ABD'de yayına giriyor

Meta’nın bir sonraki sanal gerçeklik kulaklığı bu sonbaharda satışa sunulacak ve fiyatı 500 dolardan başlayacak. Şirket, Quest 3’ün “şimdiye kadarki en güçlü kulaklığı” olduğunu söylüyor. Karma gerçeklik deneyimlerini desteklemek için tam renkli geçiş sunacak. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, en yeni modelin Quest 2’den iki kat daha fazla grafik performansına sahip olacağını söyledi. Quest 3, yeniden tasarlanmış Touch Plus denetleyicileri ve kapıdan elle izleme desteği ile geliyor.

Şirket ayrıca 4 Haziran’da Quest 2 kulaklıklarının fiyatlarını düşürdüğünü de kaydetti. Platform ciddi bir vizyon ve isim değişikliğine yönelmişti, bu sebeple de farklı alanlarda kendilerini geliştirmeye devam ettiler. Bu kapsamda ciddi anlamda maddi kayba da uğrayan platform yine de izlediği yoldan şaşmamayı hedefliyor denebilir. Daha fazla duyuru da yakında gerçekleşecektir desek yanlış olmaz. Meta bu alanda büyümeye devam etmeyi hedefliyor.

Huawei yeni dizüstü bilgisayar modelleri Avrupa raflarında boy göstermeye başladı