Apple sanal gerçeklik gözlüğü hakkında bomba iddia

Apple çalışan haklarını ihlal ettiği iddiası ile karşı karşıya

Apple sanal gerçeklik gözlüğü ile ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Hadi gelin konu ile ilgili merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Apple sanal gerçeklik gözlüğü her geçen gün yeni iddialara konu oluyor. Fakat öncesinde şirketin bu tür gözlüklere nasıl yaklaştığına dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle Apple bu tür gözlüklere genişletilmiş gerçeklik gözlüğü diyor. Yani genel kullanım olan sana gerçeklik gözlüğü terimini tercih etmiyor.

Bütün bu tanımlama karmaşasını bir kenara bırakacak olursak iddiaların tarih konusunda yoğunlaştığını görebiliriz. Apple analisti olarak bilinen Ming-Chi Kuo bomba iddialar ortaya attı. Ona göre bu gözlük 2023 yılında kullanıcılarla paylaşılacak.

Apple sanal gerçeklik gözlüğü

Apple tarafından geliştirilecek olan bu yeni gözlük bazı gecikmeler yaşadı. Aslına bakacak olursak şirket çok daha önce bu gözlükleri kullanıcılarla paylaşacaktı. Fakat yaşanan bazı aksilikler nedeniyle gecikme ortaya çıktı. Özellikle yazılım geliştirme araçlarında ciddi sorunlar vardı.

Apple sanal gerçeklik

WWDC 2023 kapsamında bu cihazların kullanıcılarla paylaşılması amaçlanıyor. iPhone 15 akıllı telefon modelinden bile daha önce kullanıcılarla buluşma ihtimali var. Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 15 için tarih biraz daha ileride gibi görünüyor.

Apple genişletilmiş gerçeklik gözlüklerinde iddialı

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Apple genişletilmiş gerçeklik gözlüğü konusunda bir hayli iddialı. Şirket mekanik bileşen testlerini ve yazılım geliştirme araçlarını defalarca kontrol etti.

Apple sanal gerçeklik gözlüğü yüksek bir ihtimalle Ekim ayından önce kullanıcılarla paylaşılacak. Test ve yazılım aşamaları hemen hemen bitti sayılır. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.

Apple 2025 yılı için iPhone planlarını duyurdu