Meta avatarları için önemli güncelleme

Facebook Pay artık Meta Pay olarak adlandırılacak!

Meta, meta veri deposunda ve ötesinde kullanmanızı istediği avatarlar için birkaç güncelleme duyurdu: avatarların bacakları olacak! Fiziksel veya mecazi olmasa da en azından sanal anlamda.

Meta avatarları için önemli güncelleme. Meta, “bacaklar en çok istenen özelliklerden biriydi” diyor. Bu yükseltilmiş avatarlar, Meta onları diğer geliştiricilere açmadan önce başlangıçta Horizon Worlds’de mevcut olacak.

Bu notta Meta, avatarların üçüncü taraf sanal gerçeklik deneyimlerinde ve diğer uygulamalarda kullanılabilmesi için bir yazılım geliştirme kiti oluşturdu. SDK yakında VR için Unreal Engine desteği ve Unity için iOS ve Android desteği içerecek. SDK, Meta Quest Pro’da Meta’nın “doğal yüz ifadeleri” dediği şeyi de etkinleştirecek – üst düzey VR kulaklığı, gerçek yüz ifadelerinizi avatarınızda çoğaltabilecek.

Meta patent ihlali davasında 175 milyon dolar ödeyecek

Başka bir yerde Meta, ilk etapta bir avatar oluşturmanızı kolaylaştırmak istiyor. Telefonunuzun kamerasıyla bir video selfie çekerek başlayabileceğinizi söylüyor. Daha sonra avatarı beğeninize göre değiştirebileceksiniz. Tabii ki, size benzemeyen bir avatara sahip olmak istiyorsanız, bunun için sizi gerçekten durduracak hiçbir şey yok. Başlangıç ​​noktası olarak da kullanabileceğiniz ön ayarlar var.

Facebook Pay artık Meta Pay olarak adlandırılacak!

Meta avatarları için önemli güncelleme

Ayrıca, yakında WhatsApp’ta Meta avatarınızı oluşturabilecek ve paylaşabileceksiniz. Avatarlar gelecek yıl Messenger, Instagram ve WhatsApp görüntülü görüşmelerinde de mevcut olacak. Görünüşe göre Animoji’ye benzer bir şekilde, aramalar sırasında ifadelerinizi ve hareketlerinizi kopyalayacaklar.

meta vr gozlugu

Yine de en çok dikkati çekecek olan şey bacaklar ve daha önce Meta’da gördüğümüzden daha iyi görünen avatarlar. Ağustos ayının başlarında, Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Horizon Worlds’ten avatarının bir ekran görüntüsünü paylaştı ve büyük ölçüde alay konusu oldu. Bir kişi bunun “‘World Baby’ adı verilen 2002 Nintendo GameCube sürümüne” benzediğini söyledi. Zuckerberg, VR görselleri için “büyük güncellemelerin” yolda olduğunu hemen iddia etti ve bunlar hakkında daha fazla şey öğrendik (bildirildiğine göre hızlı izlendi) Bugün Meta Connect sırasında.

Apple iCloud kitaplığı yakında Windows’ta görüntülenebilecek