Apple iCloud kitaplığı yakında Windows’ta görüntülenebilecek

Apple iCloud kitaplığı yakında Windows'ta görüntülenebilecek

Windows tabanlı bir PC’de iPhone’unuzun fotoğraf koleksiyonuna erişmek yakında çok daha kolay olacak. Apple bu kapsamda yeni projesini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Microsoft, Windows 11’i Fotoğraflar uygulamasında doğrudan iCloud fotoğraf kitaplıklarını görüntüleme seçeneğiyle güncelliyor. Artık Apple iClouc için tarayıcınıza ihtiyacınız olmayacak, yalnızca Microsoft’un mağazasından bir iCloud uygulamasına ihtiyacınız olacak. iCloud hesabınızda tüm resimlerinizi alacak kadar yer olduğu sürece, fotoğrafları Windows makinelerinize manuel olarak aktarmanız asla gerekmeyebilir. İşlevsellik bugün Windows Insider katılımcıları için kullanılabilir. Kasım ayında tüm Windows 11 kullanıcılarına sunulacak.

Apple iCloud kitaplığı yakında Windows'ta görüntülenebilecek

Haber, Apple Music uygulamasının Xbox konsollarında kullanıma sunulmasıyla birlikte geliyor. Bu adım Microsoft’un Windows’u rakip hizmetler ve uygulamalar için destekle “en açık” masaüstü platformu yapma tutkusunu yansıtıyor. Örneğin, Android uygulamalarını kullanabilir ve Linux örneklerini çalıştırabilirsiniz. Bu, Apple’ın daha kapalı ekosisteminde kısmen pek de ince olmayan bir kazı olsa da, yalnızca sorunsuz fotoğraf senkronizasyonu elde etmek için donanımı değiştirmeyi tercih etmeyen kullanıcılar için iyi bir haber denebilir. Bu kapsamda Apple ve Android cihazlar arasında kullanım kolaylığı çoğu kullanıcının canını sıkan durumlardan biriydi ancak şimdi iki taraf da olumlu bazı hamleler atmak için elinden geleni yapıyor. Artık sistemler arasında aktarım gibi hamleler de daha kolay hale gelecek. Böylece kullanıcı deneyiminin daha fazla kolaylaştırılması hedefleniyor.

Arzum Freshmix : Taze meyve ve sebze sularının tadını çıkarın