Meta, metaverse evrende daha fazla kontrol sunacak

Evren simülasyonu bilim

Şubat ayında Meta, tacizle mücadele etmek için Horizon Worlds and Venues’a Kişisel Sınır adlı bir özellik sundu. İşte tüm detaylar.

Meta, metaverse evrende her avatara iki sanal ayak bir balon entegre etti. Böylece kimse kişisel alanınıza çok yaklaşamayacaktı. Bununla birlikte, topluluk geri bildirimlerine yanıt olarak şirket, insanlara araç üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için güncellemeler hazırlıyor. Artık avatarınıza kimin yaklaşabileceğine karar vermenize olanak tanıyan üç seçeneğiniz var. Uygulama, varsayılan olarak “Arkadaş Olmayanlar İçin Açık” olarak otomatik ayarlama sunacak. Tahmin edebileceğiniz gibi bu, arkadaş listenizde olmayan kişilerin avatarınıza yaklaşmasını engelleyecek. Ardından “Herkes İçin Açık” ve “Kapalı” seçeneği gelecek. Bu da tam koruma sağlayacak. İki kişinin ilk karşılaşması gibi bazı durumlarda, yazılım herkesin güvende olmasını sağlamak için daha kısıtlayıcı bir ayara geçecek.

Meta, metaverse evrende daha fazla kontrol sunacak

Güvenlik ve gizlilik gibi konular normal hayatta önemli olduğu kadar metaverse evreninde de son derece önem taşıyor. Bu sebeple avatarların kişisel alanına fazla yakınlaşılmasına izin vermeyen güncellemeler oldukça önem taşıyor. Zira geçtiğimiz günlerde metaverse evreninde bazı taciz olayları gündeme gelmişti. Şirket bunun önüne geçmek için önemli adımlar atmaya başladı. Metaverse henüz çok yaygın değilken dahi taciz olaylarının başlaması ise büyük derecede şaşırtıcı. Meta bu olayları daha başlamadan sonlandırmaya çalışıyor. Bu sebeple güvenlik önlemleri artıyor.

Ford elektrikli otomobil modelleri üretecek: Geri sayım başladı