Maske zorunlu iller açıklandı! Bu illerde maskesiz dolaşılamayacak!

Maske zorunlu iller

Maske zorunlu iller Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Bu illerde maskesiz sokağa çıkmanın cezası olacak!

Koronavirüs ile mücadelede vaka sayılarının günlük iyileşen sayılarının altına düşmesi ile yeni normalleşme süreci başlamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın üzerine basa basa söylediği bu “yeni” normalleşme süreci ifadesi maalesef ki vatandaşlarımız tarafından düzgün anlaşılamadı. Tedbirleri elden bırakan maskesiz gezen hem kendi hem de diğer insanların hayatını riske atan bu sorumsuzlardan dolayı yeni bir karar alındı. Maske zorunlu iller Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı.

Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre; Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa illerinde maskesiz sokağa çıkmak yasak.

Bu illerde maskesiz sokağa çıkan kişilere yaptırım uygulanacak. Alınan tüm tedbirler uygulanan tüm karantina süreçleri bu sorumsuz kendini bilmezler yüzünden maalesef ki başa saracak gibi görünüyor.

Koronavirüs tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacı nedir?

Koronavirüs salgınının bitmediğini ve daha uzun süreler bitmeyeceğini söyleyebiliriz. Bu yüzden lütfen tedbirlerinizi alın ve maskesiz dışarıya çıkmayın. En önemlisi de sosyal mesafeyi lütfen koruyun.