Koronavirüs aşısının uygulama tarihi belli oldu mu? Vatandaşlara ne zaman sıra gelecek

Koronavirüs çocuklarda felç

Koronavirüs aşısının uygulama tarihi hakkında birçok iddia ortaya atıldı. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı önemli bazı açıklamalara yer verdi. İşte merak edilen tüm detaylar.

Bütün vatandaşların merakla beklediği koronavirüs aşısının uygulama tarihi her geçen gün daha fazla merak konusu oluyor. Sağlık Bakanı Fahrettin koca illerin haftalık koronavirüs vaka sayılarını paylaşırken aynı zamanda bu konuya da değindi. Son bir haftada ortaya çıkan tablo paylaşıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında Türkiye’de genel olarak durumun kötüye gittiği görülüyor. Vaka sayılarının 44 bin rakamını aşması gerçekten de kimsenin beklediği bir gelişme değildi. Maske ve sosyal mesafe gibi önlemlere rağmen böyle bir tablo ortaya çıktı.

Sağlık Bakanı vatandaşlardan biraz daha sabırlı olmasını istedi

Koronavirüs aşısının büyük bir koruma sağladığı biliniyor. Dünyada bu aşı sayesinde önemli ölçüde vaka düşüşü yaşanıyor. Özellikle ABD ve Avrupa gibi bölgelerde güçlü bir düşüş meydana geldi. Burada maske ve mesafe elbette önemli. Fakat aşı reddedilemez bir etkiye sahip.

Koronavirüs aşısının uygulanma

Sosyal mesafe ve maske gibi kurallara uyan vatandaşların buna rağmen vaka sayılarını yüksek görmesi herkesi telaşlandırdı. Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda aşının sosyal mesafe ve maskeden daha fazla koruduğu ifade edildi. Vatandaşların az daha sabretmesi istendi.

Koronavirüs aşısının kodları ortaya çıktı: Yeni aşılar üretilebilir

Türkiye aşılama konusunda dünya sıralamasında ilk 10 içerisinde yer almasına rağmen henüz yeterli değil. Nüfusun sadece çok küçük bir bölümü aşılandı. 2021 yılının sonuna kadar nüfusun önemli bir bölümünün aşılanması bekleniyor. Bakalım Sağlık Bakanlığı bu hedefine ulaşabilecek mi?