Sağlık Bakanı Vaka Sayıları Konusunda Açıklama Yaptı: 5 Kat Artış Var

Koronavirüs aşılarının yan etkisi

Sağlık Bakanı vaka sayıları ile alakalı bilim kurulunda çeşitli açıklamalar yaptı. Hadi gelin bu ürkütücü detaylara birlikte bakalım.

Koronavirüs ile alakalı Sağlık Bakanı, vaka sayıları açıklaması yaptı. Gelen son detaylara göre Türkiye’nin ilk dönemlerine göre 5 kat daha fazla vaka artışı ile karşı karşıya olduğu ifade edildi. Bu durum endişelerin eskisine göre daha fazla artmasına neden oldu Ayrıca ölüm sayıları konusunda da iyimser değiller.

Kış ayına girdiğimiz şu son günlerde vaka sayıları ile alakalı ciddi bir değişim yaşandı. Bu değişime yakından bakıldığında asıl nedenin kış ayı ile birlikte virüsün daha kolay yayılması olduğu görülüyor. Ayrıca tedbirlerden uzaklaşma bu sonuçları ortaya çıkardı.

Sağlık Bakanı aşı konusunda da konuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin koca tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa Çin’den 50 milyon doz aşı alınacağı ortaya çıkıyor. Ayrıca bu aşıların kademeli bir şekilde halka uygulanması ise açıklanan planlar arasındaydı.

Sağlık Bakanı vaka sayıları

Bakan elbette sadece kötü haberler vermedi. Aynı zamanda bazı illerde düşüş olduğu ifade edildi. Mesela İstanbul, Ankara, İzmir, Hatay ve Adana gibi illerde önemli miktarlarda düşüş var. Ancak bu düşüş vaka sayısında değil vaka sayılarının artış miktarında gerçekleşti.

Hastanelerin doluluk oranlarına bakıldığında, yine bizleri olumsuz bir tablo karşılıyor. Özellikle kamu hastanelerinde yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Sağlık Bakanı düzenli olarak bu konuyla alakalı açıklamalarda bulunuyor ve halkı aydınlatmaya çalışıyor. Sizce vaka sayıları neden bir anda 5 kat artış gösterdi. Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.