PlayStation 5 fiyatı açıklandı! Korkulan olmadı!

PlayStation 5 etkinliğinde duyurulan oyunlar

Merakla beklenen PlayStation 5 fiyatı açıklandı. Amazon Fransa kısa süreliğine PS5’i ön siparişe sundu. Fiyat neyse ki korkulan gibi değil.

Sony’nin geçtiğimiz günlerde resmen tanıttığı PlayStation 5’in oyunlarından ve tasarımından daha ziyade fiyatı merak ediliyordu. Türkiye’de yüzde 20 ek vergisi hesaplanarak satılacak olan PS5, bugün Amazon Fransa’da kendini gösterdi. Amazon Fransa‘da PlayStation 5 fiyatı 499 Euro olarak açıklandı. Kısa süreliğine ön siparişe sunulan PS5, daha sonrasında iste liste dışı olarak listelenmeye başlandı.

499 Euro‘luk fiyatın ana yani diskli PS5‘e ait olduğunu belirtelim. Muhtemelen disksiz sadece dijital sürümün fiyatı 40 Euro daha uygun olacak ve 459 Euro‘dan satışa sunulacak. Türkiye’de 5.999 TL‘den satışa sunulacağını düşündüğümüz PS5, Ekim veya Kasım ayında satışa sunulacak.

Türkiye’de en geç Aralık ayında raflardaki yerini alacak olan PS5, hem oyunları, hem tasarımı hem de ideal fiyatı ile çok ilgi görecek gibi görünüyor. Dakikalar içerisinde stokları bitecek olan PS5’in 499 Euro’luk fiyatının gayet uygun olduğunu söyleyebiliriz. PS5 ayarında 499 Euro’ya PC toplayamayacağınızı belirtelim.

PS5 fiyatının ortaya çıkmasının ardından şimdi gözler Xbox Series X‘e çevrilmiş durumda. Microsoft da muhtemelen bu ay en geç Temmuz ayında Xbox Series X’in fiyatını açıklayacaktır. Microsoft, rakibi ile mücadele etmek için 499 Euro bandını aşmayacaktır. Belki bir sürpriz yapıp 459 Euro’dan bile gelebilir. Bekleyip göreceğiz.

PlayStation 5 fiyatı

PlayStation 5 teknik özellikleri

  • İşlemci: 8 çekirdekli 3.5 GHz hızında çalışan AMD Zen 2 mimarili işlemci
  • Grafik birimi: Özelleştirilmiş RDNA 2 mimarisi üzerine kurulu 10.28 TFLOP gücünde 36 CUDA çekirdekli 2.23 GHz hızında çalışan grafik birimi
  • RAM: 16 GB GDDR6 RAM
  • RAM bant genişliği: 448 GB/sn
  • Dahili depolama birimi: 825 GB özelleştirilmiş SSD
  • Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu
  • Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü
  • Geriye uyumluluk: Var

Yorumlar kapatıldı.