Maske takma zorunluluğu kalkacak mı? Tek bir şartla kalkabilir

Koronavirüs uzun süreli etkisi

Maske takma zorunluluğu hayatımızın en önemli parçalarından bir tanesi haline geldi. Virüsün çok hızlı bir şekilde yaygınlık kazanması maske takmanın önemini gösterdi. Ancak kısa bir süre içerisinde maskelerden kurtulabiliriz.

Bilim insanları bir süredir salgının nasıl yönetileceği konusunda tartışmalar yapıyor. Kimileri maske takarak ve aşı ile bunun çözümünün olduğunu düşünüyor. Bazı bilim insanları ise en az 2 yıl kesinlikle maskelerin çıkarılmaması gerektiği kanaatinde. Biz işin biraz daha olumlu boyutuna bakalım.

Bilim insanları tarafından yapılan son açıklamalarda virüsü yenmenin en önemli etkisi olarak aşılar gösterildi. Amerika’da iki doz tamamlanan kişi sayısı yaklaşık olarak yüzde 38 boyutunda. Türkiye’de ise bu rakam yüzde 14 seviyesinde görünüyor. İşte tam da bu nedenle Amerika’nın birçok bölümünde maske takma zorunluluğu yok.

Maske takma zorunluluğu ne zamana kadar devam edecek

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa bu yaz sonuna kadar zorunluluk ortadan kalkabilir. Fakat burada asıl önemli olan detay ise oranlar. Eğer nüfusun yüzde 70 gibi bir bölümü aşılanırsa böyle bir durumda maskeler tamamen kalkabilir.

Maske takma zorunluluğu

Birçok kişi eğlence sektörünü, kafeleri, sinemaları ve okulları özledi. Tiyatroların ve birçok mekanın kapalı olması insanları olumsuz etkiliyor. Ayrıca gittiğimiz her yerde maske takma zorunluluğunun olması ayrı bir can sıkıcı etki yaratıyor. Vaka sayıları şimdilik 10 bin civarında seyrediyor.

Koronavirüs haritası kırmızı alarm veriyor

Aşıların daha düzenli bir şekilde yapılması ve toplumun yüzde 70 gibi bir bölümünün aşılanması maskelerin tamamen kaldırılmasını sağlayabilir. Peki sizce maske kuralını kaldırmak için erken mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.