Apple maske zorunluluğu ile ilgili yeni bir hamle yaptı

Apple maske zorunluluğu ile ilgili yeni bir hamle yaptı

ABD’de COVID-19 vakalarının yeniden canlanmasının ortasında Apple, artık ülke genelindeki mağazalarını ziyaret ederken tüm müşterilerin maske takmasını zorunlu kılacak. Şirket ayrıca doluluk limitlerini de uygulayacağını söyledi. İşte detaylar.

Hareket, Apple’ın Şükran Günü hafta sonu öncesinde ülke çapında 100’den fazla mağazasında maske gereksinimlerini kısa süre önce kaldırmasının ardından geldi. Apple, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Birçok toplulukta artan vakaların ortasında, artık tüm müşterilerimizin mağazalarımızı ziyaret ederken ekip üyelerimize maske takmalarını şart koşuyoruz.” ifadelerine yer verdi. Ülkemizde maske takma zorunluluğu hiç kalkmamış olsa da bazı ülkelerde bu zorunluluk kaldırılmıştı. Apple ise şimdi yeniden maske zorunluluğu egtiriyor.

Apple maske zorunluluğu ile ilgili yeni bir hamle yaptı

Apple, “ABD genelinde COVID-19 vaka sayılarındaki en son eğilimleri inceledikten sonra” kararını verdiğini söyledi. Yakın zamanda gelen omikron varyantı, pandeminin yönü hakkında yeni endişelere neden oluyor. CNBC’ye göre, Dünya Sağlık Örgütü Salı günü yaptığı açıklamada, yeni varyantın önceki herhangi bir COVID-19 türünden daha hızlı yayıldığını söyledi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Omicron daha az şiddetli hastalığa neden olsa bile, çok sayıda vaka hazırlıksız sağlık sistemlerini bir kez daha sarsabilir” diye uyardı. Salı günü itibariyle, omicron ABD’deki tüm COVID-19 vakalarının yaklaşık yüzde 3.0’ını temsil ediyor, bu bir önceki haftadaki yüzde 0,4’te daha fazla. Pandeminin öngörülemeyen doğası, Apple’ı durum geliştikçe perakende politikalarını sık sık değiştirmeye zorladı.

OPPO, 6nm’lik görüntüleme NPU’su MariSilicon X’i tanıttı