Yapay zeka maske takmayan çalışanları tespit edecek

yapay zeka maske

Pandemi nedeniyle zor şartlar altında çalışan insanlar, maske takma konusunda bilinçsizce davranan çalışma arkadaşlarıyla tartışmalar yaşayabiliyorlar. Bazı çalışanların maske takmak konusunda isteksiz ve özensiz davranması işyerindeki çok sayıdaki insanın sağlığını tehlikeye atıyor.

Amazon şimdi soruna yapay zeka ile çözüm arayacak ve yapay zeka maske takmayan çalışanları tespit edecek.

Yapay zeka maske kontrolü yapacak

Teknoloji devi Amazon, kamera görüntülerini canlı olarak kontrol edecek bu yapay zeka yazılımını şirketlere satmak için harekete geçti. Bir dönem, şehirlerdeki güvenlik kameralarını izleyerek aranan insanları bulması için geliştirilen Amazn yapay zekası, tepkiler üzerine pazardan çekilmişti. Amazon’un hissedarları, insanların mahremiyetini ihlal eden bu tür teknolojilerin satışına onay vermemişti. Ancak şimdi, ofislerde, kapalı alanlarda, maske takmayan kişileri tespit etmek isteyen şirketler yapay zekayı kullanabilecek.

yapay zeka maske

Fakat, fabrikalarda, ofislerde, mağazalarda hatta marketlerde kameralar ve yapay zeka ile izlenme konusu sivil toplum kuruluşlarını yeniden ayağa kaldırabilir.

Cyberpunk 2077 için 464 sayfalık rehber hazırlandı

Amazon, bu tür tartışmalara girmemek için bu ürünü “gözetim/gözetleme” ifadeleriyle tanımlamaktan kaçınıyor. Hizmeti, maske ve iş güvenliği kontrol mekanizması tanımlamasıyla pazarlamaya çalışıyor.

AWS Panorama ismiyle bilinen ürün için Amazon, yapay zekanın hiçbir yüz bilgisini kaydetmediklerini, sadece anlık olarak maske takılıp takılmadığını kontrol ettiklerini vurguluyor.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Maske takıp takmadığınızı kontrol eden bir yapay zeka sizi sürekli takip etse, nasıl hissederdiniz?