Maskesini çene altında tutanlar daha fazla yalan söylüyor işte o ilginç araştırma

maskesini çene altında tutanlar

İsrail’de yapılan bir çalışma, maskesini çene altında tutanlar ile alakalı son derece ilginç detaylar ortaya çıkardı.  İşte merak edilen tüm ayrıntılar.

Küresel çapta etkili olan koronavirüs salgını, maskesini çene altında tutanlar konusunda büyük bir antipati oluşmasına neden oldu. Toplumun birçok kesimi onlara karşı son derece tepkili. Yapılan açıklamalarda, maske takmayanların suçlu olduğu anlamında ifadelere yer veriliyor.

Türkiye’de her geçen gün daha da fazla artış gösteren salgın, maskesini çene altında tutanlar için daha da tehlikeli. Herkesin radarında olan bu kişiler, sürekli suçlanabiliyor. Ayrıca, güvenlik güçlerinin sıkı denetimi nedeniyle bu durum idari para cezasına da dönüşebiliyor.

Maske kullanımı araştırma konusu oldu

Maske kullanımında çene altına götürme gibi aldatıcı yöntemlere başvuranlar, belki yapılan araştırmalara kızabilir. Ancak İsrailli bilim insanlarına göre bu tür insanların söyleme olasılığı çok daha fazla.

maskesini çene altında tutanlar

Maskelerini doğru takmayanlar genellikle idari para cezası almamak için bunu yapıyor. Salgının ilk dönemlerinde maskelerini dirseklerine takan kişiler çok daha fazlaydı. Ancak gelen zoraki engeller, onların da maske takma konusunda kendisini mecbur hissetmesini sağladı.

Yapılan çalışmalar sonucunda; maske takanların, maske takmayanların ve maskeleri çene altına takanların yalan söyleme olasılıkları ortaya çıkarıldı. Genel anlamda arada çok fark çıkmadı. Ancak özellikle güvenlik güçlerine yalan söyleme noktasında maskeleri çene altında tutanlar önde.

Bu araştırma sonuçları sizce doğruları yansıtıyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.