YouTube algoritmaları Sedat Peker videolarına müdahale ediyor mu? İlginç iddialar var

YouTube algoritmaları Sedat Peker

Bugünlerde YouTube algoritmaları Sedat Peker videolarına müdahale ediyor tartışmaları gündemde. Peki gerçekten böyle bir müdahale söz konusu mu? İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Bugünlerde ortaya çıkan bazı detaylar YouTube algoritmaları ile ilgili yeni bir tartışma başlattı. Türkiye’de aniden gündem olmayı başaran Sedat Peker video üstüne video çekiyor. Dünyanın en çok tıklanan dijital içerik servislerinden YouTube üzerinden bu videolar paylaşılıyor. Buraya kadar hiçbir problem yok gibi görünse bile asıl sorun bundan sonrasında başlıyor.

Normal şartlarda herhangi birisi eğer video yüklerse ve milyonlarca kişi tarafından izlenirse YouTube algoritmaları tarafından ön plana çıkarılır. Fakat bu video ile ilgili yorumlar öne çıkmaz. YouTube hakkındaki problem işte tam olarak burada başlıyor.

YouTube algoritmaları Sedat Peker videolarına müdahale ediyor mu?

Milyonlarca kişi tarafından izlenen Sedat Peker videoları trendler içerisinde yer almıyor. Bundan ziyade daha çok onun hakkında çekilen videolar üst sıralara çıkıyor. Bugüne kadar çok nadiren gerçekleşen durumlardan bir tanesi diyebiliriz.

YouTube algoritmaları Sedat Peker

Sedat Peker (6. BÖLÜM) “Zaferin Büyüklüğü Mücadelenin Zorluğuyla Ölçülür.” isimli bu video tartışmanın ana kaynağını oluşturuyor. Söylenenlere göre video hakkında yapılan yorumlar çok daha ön sıralara geçti. Bazıları YouTube platformunun algoritmalar ile oynadığını düşünüyor.

YouTube Shorts içerikleri için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturdu

Her ne kadar güçlü bir yapay zeka sistemine sahip olsa bile yine de YouTube bazen anlamsız algoritmalar oluşturabiliyor. Şimdilik Sedat Peker videoları ile ilgili herhangi bir engelleme bulunmuyor. Algoritmalar ise bir miktar kafa karışıklığı yarattı. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?