Marvel Başkanı: “Daha yeni başlıyoruz”

marvel sinematik evreni

Marvel filmlerinin başındaki isim olan Kevin Feige, bugüne kadar 32 film çıkarmış olmalarına rağmen daha yolun başında olduklarını söyledi.

Bildiğiniz gibi yıllardır gişeyi Marvel filmleri domine ediyordu. Bu durum yakın zamanda da değişecek gibi durmuyordu. Ancak ne olduysa oldu ve stüdyo için işler bir anda ters gitmeye başladı. Avengers: Endgame ile sinematik evreninde bir devri kapatan stüdyo, Iron Man ve Captain America gibi sembol kahramanlarının yokluğunda tökezledi. Guardians of the Galaxy Vol. 3 gibi bir iki istisnayı saymazsak son dönemde çıkan Marvel filmleri de dizileri de hayal kırıklığı yarattı. Bu da MCU’nun artık duraklama dönemine girdiği, bu sinematik evren için artık yolun sonuna yaklaşıldığı şeklinde yorumlandı.

Ancak bu evrenin başındaki isim olan Kevin Feige bu görüşe katılmıyor. Aksine, Feige’ye göre daha yolun çok başındayız. Feige, yaptığı son açıklamalarla “daha yolun başındayız” mesajı veriyor.

marvel

Geçtiğimiz günlerde Variety’ye konuşan Kevin Feige, Marvel’ın çizgi roman evinden övgüyle söz etti ve 85 yıldır yeni karakterler, yeni hikâyeler yaratan çizgi roman devinin yıllar içinde kocaman bir külliyat oluşturduğuna dikkat çekti. 32 film çekmiş olmalarına rağmen daha bu külliyatın sadece yüzeydekilerini işlediklerini söyleyen Feige, daha anlatacak çok hikayeleri, tanıtacak çok karakterleri olduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemde X-Men ve Fantastic Four’u da sinematik evrenine dahil edecek olan Marvel, yakın zamanda yavaşlayacak gibi durmuyor. Aksine çok daha fazla projeye imza atmayı planlıyor. Ancak bunu yapabilmesi için seyirci çekebilmeyi devam edebilmesi lazım. Bunu başarıp başaramayacağını bekleyip göreceğiz.

2023 Microsoft’un yılı oluyor