Avengers: Doomsday geliyor; Robert Downey Jr. MCU’ya geri dönüyor

Marvel Avengers

2026’da vizyona girecek yeni Avengers filminin Avengers: Doomsday olacağı açıklandı. Dahası Robert Downey Jr., sürpriz bir rolle MCU’ya geri dönüyor.

Son yıllarda gerileme dönemine girmiş olan Marvel, bu kötü gidişatı tersine çevirmek için önemli adımlar atıyor. Bu hafta vizyona giren Deadpool & Wolverine ile yüzü gülen stüdyo, dün Comic-Con bombayı patlattı. Stüdyo, 2026’da vizyona girecek olan yeni Avengers filminin Avengers: Doomsday olacağını açıkladı. Daha önce duyurulan Kang Dynasty’nin yerini alacak olan Doomsday, Dr. Doom ile bağlantılı bir hikaye anlatacak. Dr. Doom’a ise sürpriz bir isim hayat verecek.

Dün Comic-Con’daki Marvel paneline Robert Downey Jr. damga vurdu. Iron Man rolüyle Marvel hayranlarının gönlünde taht kuran Downey Jr., sahneye Dr. Doom kostümüyle gelerek herkesi şaşırttı. Marvel Başkanı Kevin Feige, Robert Downey Jr.’ın MCU’ya geri döneceğini ve Avengers: Doomsday filminde Dr. Doom’a hayat vereceğini açıkladı.

Avengers: Doomsday

Iron Man rolüne veda eden Downey Jr.’ın şimdi Dr. Doom olarak Marvel Sinematik Evreni’ne geri dönüyor olması kafaları karıştıracaktır. Ancak aslında Downey Jr. yepyeni bir karakter olarak dönmeyecek. Bunun yerine başka bir evrenin Tony Stark’ına hayat verecek. Bizim tanıdığımız Tony Stark’ın aksine daha kötü bir karaktere dönüşen bu Stark, Dr. Doom haline gelecek ve Avengers için azılı bir düşmana dönüşecek.

Avengers: Doomsday’i de, 2027’de çıkacak Avengers: Secret Wars’u da Russo Kardeşler yönetecek. Russo Kardeşler, daha önce Infinity War ve Endgame’i de yönetmişti.

SearchGPT Geliyor; Google’ı Tahtından İndirebilir